Gemeente Delft

College feliciteert jubilerende Delftse Watersportvereniging

Zaterdag 16 mei viert de Delftse Watersportvereniging haar 75-jarig jubileum. Het Delftse gemeentebestuur feliciteert de watersportvereniging met het bereiken van deze mijlpaal. Namens het college biedt wethouder Anne Koning de vereniging morgen een cheque aan tijdens de jubileumreceptie.

De Delftse Watersportvereniging is opgericht op 26 mei 1934. De vereniging staat open voor watersporters in en rond Midden-Delfland en is aangesloten bij het Watersportverbond, de Optimistenclub Nederland en de Nederlandse Kano Bond (NKB). In de beginjaren lag het accent op de kanosport, nu is dat de zeilsport. Zo kunnen kinderen zeillessen volgen. De watersportvereniging voert een actief jeugdbeleid en telt momenteel 350 leden.

De vereniging heeft 2 locaties; aan de Buitenwatersloot in Delft en aan de Foppenplas bij Maasland. De locatie Delft bestaat uit loodsen, een terrein voor winterberging en een clubhuis. Aan de Foppenplas beheert de DWSV een jachthaven met 170 ligplaatsen, een loods met terrein voor winterberging en een clubhuis.

Noot voor de redactie (