Forum


19 mei 2009
symposium

Symposium in het kader van Connecting Identities

Minisymposium over Vrede, Vrijheid & Veiligheid

connecting identities Van 16 t/m 23 mei 2009 organiseert FORUM in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Wonen, Wijken & Integratie, het Bureau Europees Parlement, Your World (REYC) en diverse Nederlandse ambassades een jongerenweek van internationale ontmoeting. De reis vindt plaats in het kader van Connecting Identities: een meerjarig project van FORUM gericht op het stimuleren van interetnische ontmoetingen, contacten en projecten van jongeren met een diverse etnische, religieuze en culturele achtergrond. Deze keer zullen 36 buitenlandse jongeren uit Indonesië, Egypte, Marokko, Turkije, Spanje, Polen en Duitsland een week lang Nederland bezoeken om kennis te maken met de Nederlandse samenleving: democratie en rechtsstaat, bestuur, politiek, maatschappelijke (jongeren)organisaties.

Op dinsdagochtend 19 mei a.s. organiseert FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling een minisymposium over Vrede, Vrijheid & Veiligheid. Jongeren zullen hierbij in debat gaan en inleidingen horen over internationale mensenrechten en het verdrag van Genève. Sprekers zijn Cees Breederveld en Theo van Boven.
Programma
10:00 uur Zaal open
10:30 Opening door de dagvoorzitter en aansluitend welkomstwoord door Sadik Harchaoui, voorzitter Raad van Bestuur FORUM. 10:45-11:00 Inleiding door Theo van Boven, hoogleraar Internationaal Recht aan de Universiteit Maastricht met aansluitend vragen van een aantal internationale jongeren.
11:15-11:30 Inleiding door Cees Breederveld, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis met aansluitend vragen van een aantal internationale jongeren.
12:00-12:30 Paneldebat

Datum en plaats
Dinsdag 19 mei 2009
10.00 tot 12.30 uur
Locatie:
Your Space
Karel Doormanstraat 16
Rotterdam
(naast het Hilton Hotel en op loopafstand van Rotterdam CS)