Gemeente Lisse

Zorgeloos dagje voor mantelzorggezinnen Lisse

kinderen in een attractiepark

Op zaterdag 16 mei aanstaande organiseert het Steunpunt Mantelzorg met financiële middelen van de gemeente Lisse een dagje Walibi World. Alle Lissese jongeren en gezinnen met kinderen die mantelzorg verlenen zijn van harte uitgenodigd voor deze dag. Er kunnen maximaal vijftig personen mee dus wees er snel bij!

Op deze manier willen wij jongeren en gezinnen die elke dag intensief zorgen voor iemand, de kans geven om die zorg even te vergeten en op adem te komen.

Voor verzorging wordt gezorgd

Kinderen of ouders die gebruikmaken van een rolstoel zijn uiteraard ook van harte welkom. Aangepast vervoer wordt geregeld. Het Rode Kruis stelt bovendien vrijwilligers beschikbaar voor de begeleiding overdag tijdens het uitje of voor eventuele oppas/vervangende mantelzorg aan huis. Zo hebben de mantelzorgers deze dag écht een dagje vrij.

Programma

De deelnemers vertrekken om 10.00 uur per bus vanuit Lisse naar Biddinghuizen. Na aankomst, rond 11.30 uur, kunnen gezinnen en jongeren vrijuit van de attracties genieten. Om 13.00 uur staat er een gezamenlijke lunch klaar. Daarna kunnen zij zich nog tot 16.00 uur vermaken in het attractiepark.

Aanmelden

Kent u Lissese jonge mantelzorgers of mantelzorgers met een jong gezin die een dagje uit kunnen gebruiken? Meld ze dan vóór 27 april aan bij het Steunpunt Mantelzorg via info@mantelzorgsteunpunt.nl of (071) 409 3210 / 3388. Bellen kan op werkdagen tussen 13.00 en16.30 uur. Schriftelijk kunt u zich aanmelden via Stichting Mantelzorgondersteuning, Overrijn 7, 2223 ER Katwijk ZH. Er is plaats voor 50 personen!

Meer informatie

Meer informatie over hulp aan mantelzorgers vindt u op www.mantelzorgsteunpunt.nl