Ingezonden persbericht

Zaterdag 16 mei tijdens Dutch Food Valley Classic

Move 4 Health: publieksevenement bewegen en gezondheid in Wageningen

Op zaterdag 16 mei a.s. barst het Junusplein bijna uit haar voegen van de activiteiten. Tijdens het Move 4 Health evenement geeft Wageningen weer haar visitekaartje af als City of Life Sciences. Samen met Wageningen UR en diverse lokale organisaties en verenigingen laat de gemeente zien dat een gezonde leefstijl en een goede kwaliteit van leven voor iedereen mogelijk is. Het thema beweging en gezondheid loopt die dag letterlijk en figuurlijk als een rode draad door het centrum van Wageningen.

Zo ontvangt iedere centrumbezoeker bij zijn of haar aankopen de hele dag gratis loten waarmee sportieve en gezonde prijzen te winnen zijn. De prijzen worden 's middags uitgereikt door wethouder Henk Slegten om 17.30 uur op de Markt bij de fontein.

Rond 15.30 uur worden de wielrenners van de wielerkoers Dutch Food Valley Classic verwacht op het Plantsoen. De spannende koers is bovendien te volgen op een groot scherm. 's Avonds is op de Markt een bijzonder schouwspel te zien. Dan vindt de Balance Bike Race plaats. Een behendigheidswedstrijd op 'bijzondere' fietsen. Tijd: 18.30- 20.30 uur.

Programma: Move 4 Health
11.30 -17.00 uur
Locatie: Junushoff

Opening: om 11.30 uur door Casper Helling, Wageningse sportman van het jaar 2008, houder wereld uurrecord schaatsen, winnaar Alternatieve Elfstedentocht, sportcoach/begeleider en fitnessinstructeur.

Junusplein (doorlopend):
- test je fitheid
- check feiten en fabels over bewegen en voeding
- hoor wat een topsporter eet
- activiteiten voor kinderen
- neem deel aan een yoga/pilates les
- doe mee aan een puzzelorientatietocht in centrum van Wageningen
- bewegen in je wijk
- en nog heel veel meer.

Theatercafé Junushoff
12.30-12.45 Bewegen in de wijk
12.50-13.05 Voetballers en Voeding
13.10-13.30 Lopend Buffet
13.30-13.50 Ziek van Inspanning?

14.00-14.15 Bewegen in de wijk
14.20-14.35 Voetballers en Voeding
14.40-13.55 Lopend Buffet
15.00-15.15 Ziek van Inspanning?

Voetballers en Voeding - Gert Vriend, sportdiëtist
Wat eet een doorsnee profvoetballer op een dag? Hoe kijken zij naar voeding? Verder komt er aan de orde hoe de voedingsbegeleiding en -adviezen voor een voetballer er uit zien. Gert Vriend is sportdiëtist, werkt een dag per week bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen, en begeleidt veel sporters, waaronder de selectie van de profvoetbalclub NEC.

Lopend Buffet - Ate van de Burgt, atleet
Ate van de Burgt is een van de beste 1500m lopers van Nederland, en een van de bekendste sporters van Wageningen. Komend halfjaar richt hij zich volledig op zijn sportieve carriere. Daarnaast kan hij uiterst boeiend vertellen over de voedingskeuzes die hij maakt als atleet: Wat eet een atleet? Waarop let hij en waarom? Wat moet je doen en wat kun je beter laten.

Ziek van Inspanning? - Marco Mensink, universitair docent WUR
Bewegen is gezond, maar is (top)sport dat ook? Je hoort atleten regelmatig klagen over een 'verkoudheid' of een 'griepje' als de prestatie wat tegenvalt. Zijn topsporters inderdaad vaker ziek? En is daar wat aan te doen? Met voeding bijvoorbeeld. Marco Mensink, universitair docent voeding en energiemetabolisme aan de WUR én duursporter, zal op deze vragen ingaan.

Bewegen in de wijk - Jasper van Leeuwen, Welvada
Hoe beweegt de jeugd? En hoe worden jongeren gemotiveerd om te bewegen een gezondere leefstijl te ontdekken? Dat kan door sportieve activiteiten te stimuleren, in een sociaal veilige situatie. Juist in wijken waar de mogelijkheden beperkt zijn.

Informatie
Meer informatie over het programma is verkrijgbaar bij Rik Hoevers: 06-27226156.
Meer informatie over de Dutch Food Valley Classic is te vinden op www.dfvc.nl.

- einde persbericht -



Ingezonden persbericht