Gemeente Heumen

Heumen doet mee aan het Klimaatstraatfeest

De gemeente Heumen ondersteunt al haar deelnemers aan het landelijke Klimaatstraatfeest; het energiebeparingsfeest dat laat zien dat energie en geld besparen, comfort en plezier hand in hand gaan. Het feest ook, waarbij de beste 500 straten op 16 mei een fraai straatfeest cadeau krijgen. Door deelname van de gemeente aan deze landelijke campagne krijgen alle Heumense deelnemers 1000 bonuspunten.

Wethouder van Veluw roept ook bewoners op die nog niet meedoen, want je maakt nog steeds kans op een feest. Maar dan moet je wel snel zijn, want inschrijven kan nog tot en met 31 maart. Geef je dus, samen met een of meer buren gauw op via www.klimaatstraatfeest.nl en start vandaag nog met energiebesparen!

Er zijn duizendeneen mogelijkheden om energie te besparen: gloeilampen kun je vervangen door spaarlampen, de verwarming kan 's avonds op tijd lager gezet worden, je kunt wat vaker de fiets of met het openbaar vervoer reizen, de bandenspanning van je auto regelmatig controleren of eens een dag vleesloos te koken. Nóg meer energie bespaar je door je huis beter te isoleren, bijvoorbeeld door HR++glas of dakisolatie, door een nieuwe verwarmingsketel aan te schaffen of door te betalen met een groene creditcard. Wethouder van Veluw: Laten we allemaal goed nadenken over hoe we zélf steeds keuzes kunnen maken om energie te besparen.

aan de slag
De gemeente Heumen zelf is al aan de slag gegaan met energie besparen. In de nieuwe gemeentelijke klimaatnota die momenteel in uitvoering is staan tal van projecten die Heumen klimaatvriendelijker gaan maken. Niet alleen de gemeentelijke organisatie zelf, ook de bedrijven, scholen en burgers worden gestimuleerd.
In het eigen gemeentehuis wordt duurzame energie overwogen, het wagenpark van de gemeente wordt vervangen door zuiniger autos en de openbare verlichting wordt vervangen door efficiëntere exemplaren. Wethouder van Veluw: Ook onderzoeken we de mogelijkheden voor warmtekoude-opslag bij nieuwe bedrijventerreinen. Dat schijnt al bijna rendabel toepasbaar te zijn. Richting de Heumense bewoners laat de gemeente ook van zich horen, aldus de wethouder: Onder andere via de wijkplatforms willen we de mensen warm krijgen voor het energiezuiniger maken van hun huis. Niet door met het wijzende klimaatvingertje te wijzen, maar door op de comfortwinst te wijzen en de winst in de portemonnee. Het Klimaatstraatfeest, dat van energiebesparing een feestje maakt, sluit daar dan ook prima bij aan.