Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

'De stad voor kinderen, kinderen voor de stad'

Feestelijke opening tentoonstelling

Op 8 april heeft Vleuten- De Meern de Kinderraadsvergadering 2009 gewonnen met het plan 'Meer groen & meer dieren'. Een mooi plan voor de hele stad dat aansluit op de vraag naar meer 'natuurspelen' in de stad. Er zijn natuurlijk nog veel meer goede plannen ingediend door kinderen om de wijk leuker, spannender, gezelliger of veiliger te maken.

Al deze plannen van 2009 en alle gerealiseerde plannen van dertien jaar kinderraadsvergadering zijn nu samengebracht in één tentoonstelling: 'De stad voor kinderen, kinderen voor de stad'. Donderdag 16 april speelden de winnaars van dit jaar een hoofdrol in hun eigen stripverhaal met het cartooneske team van Strip-it (met een fotografisch verslag op www.metdressing.nl). De tentoonstelling werd feestelijk geopend door de wethouder voor Jeugd, Onderwijs, Volksgezondheid, Rinda den Besten.

Duur: tentoonstelling tot en met 16 mei 2009
Toegang: gratis
Opening: Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.

Noot voor de redactie -