14e Belgian Lesbian & Gay Pride op 16 mei 2009

29/04/2009 09:50

Belgian Lesbian & Gay Pride vzw

"Change Your Mind"

Op 16 mei 2009 organiseert de vzw BLGP voor de 14e keer de Belgian Lesbian & Gay Pride Parade in Brussel.

Het thema dit jaar is "Change Your Mind" met als doel de aandacht te vestigen op de vele vooroordelen die er nog steeds leven tegenover LGBTIQ's1. Daarnaast willen de initiatiefnemers de wereldwijde strijd tegen de homofobie op de agenda zetten. De BLGP staffleden willen er tijdens deze Pride op wijzen dat een mentaliteitsverandering dringend en noodzakelijk is.

Dit jaar worden er tal van acties ondernomen door de holebiverenigingen in heel België. Deze worden in het kader van de regenboogweek gebundeld tussen 8 en 15 mei. De traditionele opening van de regenboogweek is vernieuwd en krijgt de naam Rainbowparade. Deze start aan het Brusselse stadhuis op 8 mei om 20u.

Het uitdragen van de Belgische verworvenheden en wetgeving met betrekking tot LGBTIQ-materie wordt vanaf deze editie één van de topprioriteiten.

Op 16 mei is het tevens Baltic Pride. De organisatoren van de BLGP en Baltic Pride zullen ervoor zorgen dat er die dag een live verbinding is tussen beide prides, zodat iedereen het contrast kan ervaren tussen België en de Baltische staten.

"Dit jaar willen we de aandacht vestigen op de vooroordelen die er nog steeds in onze en de internationale gemeenschap leven tegenover LGBTIQ's. Recente studies wezen uit dat holebi's nog steeds gediscrimineerd worden op de werkvloer, het verenigingsleven,- . ", zegt Peggy Van De Meerssche, woordvoerster van de BLGP.

Mede door de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers, de sponsors en de structurele samenwerking tussen de Belgian Lesbian & Gay Pride en de Stad Brussel, de Brusselse handelaars en officiële instanties komen er nu jaarlijks duizenden LGBTIQ's, hun ouders, familie, vrienden en sympathisanten Brussel op een feestelijke manier ontdekken.

Niet enkel LGBTIQ's maar ook de vele sympathisanten worden op 16 mei verwacht in de Sint-Jakobswijk in Brussel. De parade vertrekt omstreeks 14u aan de Anspachlaan. Overdag tot middernacht is er een streetparty in de wijk en zijn er tal van animaties en optredens in de Rainbowvillage. De dag wordt naar traditie afgesloten met een spetterend feest in de Ancienne Belgique met meer dan 20 dj's in 4 verschillende zalen.

De BLGP medewerkers raden aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Deelnemers kunnen voordelig reizen met een weekendbiljet van de NMBS.

Meer informatie vindt u op onze vernieuwde website: www.blgp.be

Peggy Van De Meerssche

Woordvoerster

peggy@blgp.be

+32 (0)477 45 37 83

1 Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersexual and Queer

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel