Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Feest in de Hudsonstraat

7 mei 2009
Op zaterdag 16 mei viert de Hudsonstraat feest! Dit jaar is het 400 jaar geleden dat kapitein Henry Hudson voorbij het eiland Manhattan de rivier opvoer. Deze werd later naar hem vernoemd. Hier werd de handelspost Nieuw Amsterdam gevestigd, het latere New York. Twee bewoners, mevrouw Wams en de heer Aznag, namen het initiatief om dit bijzondere feit te vieren met een straatfeest. Tal van organisaties uit de buurt sloten zich bij hen aan en zijn er contacten gelegd met Amerika. Een oud-stuurman van de replica de Halve Maen vertelt over de activiteiten van dit varende museumschip. afbeelding replica halve maen

Win een ticket naar New York

Iedereen, van binnen en buiten stadsdeel De Baarsjes, is van 13.00 - 17.00 uur van harte welkom op het Magalhaensplein (grenst aan de Hudsonstraat) en in de Hudsonhof (Hudsonhof 1-9), waar de hele middag spetterende optredens zijn, kinderactiviteiten, een rapwedstrijd en informatiestands. Natuurlijk is er ook iets te eten en te drinken. Het hoogtepunt is de trekking van drie gratis tickets naar New York. De gelukkige winnaars krijgen een ticket naar New York en varen een week lang mee als vrijwilliger op de Hudson River op de replica De Halve Maen.

Vrijkaartjes voor Rijksmuseum en een boekje

Het Rijksmuseum heeft voor alle bewoners van de Hudsonstraat vrijkaartjes voor de tentoonstelling `Weerzien met Manhattan, Hudson 400 jaar', die tot 1 juni te zien is.
De Volkskrant geeft 400 boekjes `Nieuw Amsterdam/New York', geschreven door Geert Mak en Russell Shorto, cadeau aan bewoners van de Hudsonstraat.

Het complete programma is vanaf 11 mei te zien op www.baarsjes.amsterdam.nl en op 13 mei in De Echo.
---