Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Beurzen voor startende ondernemers in alle provincies

Eén van de onverwachte effecten van de economische crisis is de explosieve groei van het aantal startende ondernemingen. Eind 2008 kwamen er, vergeleken met het jaar ervoor, maar liefst 50% meer starters bij. Maar een bedrijf starten is niet eenvoudig. Om starters op weg te helpen, introduceert Starters-Tips in alle provincies Startersbeurzen. Doel van deze Startersbeurzen is het adviseren van startende ondernemers op diverse gebieden waar men mee te maken zal krijgen. Zo kan er op elke beurs advies worden ingewonnen over bijvoorbeeld de algemene leveringsvoorwaarden, de boekhouding, adverteren in de eigen regio, het zelf maken van een professionele website, energie, telecommunicatie en het leasen van een occasion. Aangezien de organisatie een streng toelatingsbeleid hanteert zullen op deze beurzen alleen bedrijven te vinden zijn die daadwerkelijk een product of dienst aanbieden voor starters. Criteria waar rekening mee wordt gehouden zijn toegankelijkheid, budgetvriendelijkheid en gemak. De Startersbeurzen worden bewust kleinschalig georganiseerd zodat er ruim tijd kan worden vrijgemaakt voor elke starter die op zoek is naar een antwoord op zijn of haar vragen. Naast de diverse stands kunnen starters tevens deelnemen aan één van de workshops.

De Startersbeurs wordt per provincie eens per half jaar georganiseerd en zal op Zaterdag 16 mei a.s. voor de eerste maal plaats vinden in Hengelo (Vd Valk 10.00-16.00 uur). De data voor de overige beurzen zijn te vinden op www.startersbeurzen.nl. De toegangsprijs voor de Startersbeurs bedraagt ¤ 10,- per persoon. Indien men zich vooraf registreert op www.startersbeurzen.nl dan ontvang de inschrijver 50% korting én een gratis consumptie.

Indien u meer informatie wenst en/of beeldmateriaal dan kunt u zich wenden tot ondergetekende:

Starters Tips | Contact: Mark Lette | Tel: 0546 714182 | mark@starters-tips.nl | www.starters-tips.nl

Over Starters-Tips: Starters Tips is een initiatief van inmiddels ruim 100 bedrijven die vinden dat er meer begeleiding moet worden gegeven aan startende ondernemers. Dat doen zij middels een gratis magazine dat binnen twee weken nadat een bedrijf zich inschrijft bij de KVK, bij de starter in bus valt. Daarnaast wordt de starter geïnformeerd via de website www.starters-tips.nl én 24 regionale startersbeurzen.