Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 12 mei 2009

Houtdreef uit Varsseveld wint Prijs voor de Beste Burenactie Gelderland

De Houtdreef in Varsseveld is winnaar van de Prijs voor de Beste Burenactie in Gelderland. De bewoners ontvangen van de Gelderse Milieufederatie 5000 euro om hun idee voor energiebesparing in hun straat uit te voeren. Gedeputeerde Annelies van der Kolk en tv-presentator Harm Edens overhandigen op zaterdag 16 mei a.s. tijdens het Nationale Klimaatstraatfeest de cheque aan de buurtbewoners.

Zes klimaatstraten in Gelderland leverden een plan in om energie te besparen met hun straat. Het omvangrijke plan van de Houtdreef werd door de jury als beste gekozen, omdat het zowel energiebesparende maatregelen bevat als ook ideeën om duurzame energie (in de straat) op te wekken en meer groen in de wijk aan te leggen. Daarnaast willen de prijswinnaars jongeren betrekken bij het oplossen van het klimaatprobleem door een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren.

Klimaatstraatfeest: 71 Gelderse straten vieren feest De Prijs voor de Beste Burenactie is een initiatief van De Provinciale Milieufederaties, waaronder de Gelderse Milieufederatie, en de HIER Klimaatcampagne. De prijsvraag is uitgezet onder straten die meedoen aan het Klimaatstraatfeest (www.klimaatstraatfeest.nl), een landelijke campagne waarbij buren samen in hun straat zoveel mogelijk energie besparen. De 500 beste straten vieren op 16 mei a.s. feest in hun straat voor een beter klimaat. Ruim 3000 straten in Nederland deden mee aan de campagne, waarvan bijna 400 in Gelderland. In onze provincie hebben 71 straten met hun energiebesparingsacties een straatfeest gewonnen. De Houtdreef in Varsseveld eindigde, na een spannende eindstrijd, op de tweede plaats bij het Nationale Klimaatstraatfeest. De straat wordt daarom op 16 mei ook nog verrast met een live optreden van de Normaal Cover Band. Op speciaal verzoek van de buurtbewoners zal de band akoestisch spelen, zodat geen energie hoeft worden verbruikt.

Jury Beste Burenactie
De jury voor de Prijs voor de Beste Burenactie in Gelderland wordt gevormd door Gedeputeerde Annelies van der Kolk, tv-presentatoren Harm Edens en Angelique Krüger en GMF-directeur Volkert Vintges. De prijsuitreiking vindt plaats om 11.00 uur aan de Houtdreef in Varsseveld.

Voor meer informatie over de Prijs voor de Beste Burenactie Gelderland kunt u contact opnemen met: Christine Wevers, Gelderse Milieufederatie, 026-3522740 of 06-26741242. Voor informatie over het Nationale Klimaatstraatfeest kunt u contact opnemen met: Niels de Heij, HIER Klimaatcampagne, 06-20690646


---- --