Ingezonden persbericht


EYE ON RUSSIA

CNN in het teken van Rusland

In de week van 16 t/m 22 mei staat CNN elke avond in het teken van Rusland. Van maandag t/m vrijdag (vanaf 18.00 uur) worden livereportages gebracht vanuit Moskou door CNN's internationale correspondent Matthew Chance. De week start op 16 mei met een documentaire over de actuele situatie in Rusland. Woensdag 20 mei staat het programma 'Revealed' in het teken van dirigent Valerie Gergiev.

Eye on Russia: Moving Forward

De week start met de documentaire 'Eye on Russia: Moving Forward'. Matthew Chance, CNN's senior correspondent in Moskou, gunt de kijker in dit speciale programma een blik op het hedendaagse Rusland en haar economische, politieke en culturele klimaat. Chance reist met de trein vanuit het noordelijke Moermansk naar de zuidelijke badplaats Sochi aan de Zwarte Zee, met tussenstops in St. Petersburg en Moskou. Tijdens het verloop van deze reis krijgt de kijker een uniek beeld van de Russische maatschappij op een cruciaal moment in haar historie. Chance bezoekt o.a. een Russische boerderij om de ambities van het land als agriculturele supermacht te doorgronden; het Star city training center waar hij spreekt met verschillende astronauten; hij ontmoet de 2.13 meter lange wereldkampioen boksen Nikolai Valuev en spreekt met ondernemers en milieu-activisten die werken aan de voorbereidingen voor de Olympische Winterspelen die in 2014 in Sochi plaatsvinden.

Kijkers betrokken via cnn.com/russia

CNN wil graag van zowel Russische als wereldwijde kijkers, in Engels of Russisch, weten hoe zij denken over de rol van Rusland in de internationale gemeenschap. Commentaren, video's en foto's kunnen gestuurd worden via cnn.com/russia of naar youtube.com/CNN. De beste bijdragen zullen online gezet worden, Engelstalige bijdragen kunnen ook een rol spelen in de CNN-programma's op televisie.

Uitzendtijden:

'Eye on Russia: Moving Forward' duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 16 mei om 19.30 uur

Zondag 17 mei om 9.30 uur en 17.00 uur

'Revealed' met dirigent Valerie Gergiev duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Woensdag 20 mei om 10.30 uur en 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (