Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Akersloot, 13 mei 2009

Nederlands theaterbedrijf levert artiesten finale Eurovisie Songfestival in Moskou

De Nederlandse onderneming General Entertainment Associates heeft een exclusieve overeenkomst gesloten om het Russische Nationale Televisie Station ORT1 van artiesten te voorzien die het sluitstuk van het Eurovisie Songfestival op 16 mei a.s. in Moskou zullen verzorgen. Het Eurovisie Songfestival 2009 wordt om 21:00 uur op Nederland 1 uitgezonden. Naar verwachting zullen ruim 110 mln mensen in 42 landen de uitzending live op televisie volgen.

Repetities voor de afsluiting van het duurste Eurovisie Songfestival in de geschiedenis (budget Euro 42 mln) zijn afgelopen zondag in het Olympisch Stadion van Moskou gestart.

Het ontwerp en de regie van het spektakelstuk zijn in handen van de Argentijnse theatergroep Fuerza Bruta die bekend staat om haar baanbrekende voorstellingen waarbij het publiek onderdeel wordt van acts die boven de hoofden en te midden van het publiek worden opgevoerd.

Het is geen toeval dat General Entertainment Associates deze opdracht toebedeeld kreeg. De onderneming verzorgt veel activiteiten in Rusland. In 2004 produceerde de Nederlandse onderneming het spektakelstuk De La Guarda dat meer dan een jaar lang in Moskou opgevoerd werd en dat van hetzelfde creatieve team als Fuerza Bruta afkomstig is.

General Entertainment Associates organiseert theatertournees en concerten voor een uiteenlopende reeks gezelschappen en artiesten in ruim 27 landen wereldwijd. Daarnaast is de onderneming actief in het zelfstandig produceren van voorstellingen en zowel publieke als bedrijfsevenementen.

"Het opvoeren van dergelijke acts is niet zonder risico. De specifieke disciplines die deze artiesten moeten beheersen vergen een training van ruim drie maanden. Onze artiesten hebben deze opleiding in het verleden met succes doorstaan en hebben vergelijkbare acrobatische optredens door de hele wereld verzorgd" aldus Julia Douwes, manager bij General Entertainment Associates.

www.gealive.com
www.fuerzabruta.net

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht