Ingezonden persbericht


Persbericht 15 mei 2009

Radio 1 RadioLab op 16 mei:

Op de Sofa

Vanuit het RadioLab van Radio 1 komt zaterdag het nieuwe programma 'Op de Sofa'. Op de Sofa geeft een kijkje achter de schermen van de psychologie. Op de bank in de studio ligt oorlogsverslaggever Arnold Karskens. De bekende psycholoog, René Diekstra praat met en analyseert Karskens. Op die manier geeft hij inzicht in zijn werkmethodes. Methodes die ook voor luisteraar direct van nut kunnen zijn. De presentatie is in handen van Marie-Claire van den Berg. Op de Sofa is te horen tussen 19.00 en 20.00 uur op Radio 1.

Karskens werkt al bijna dertig jaar als zelfstandig journalist in de gevaarlijkste oorlogsgebieden ter wereld. Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Geen cent spijt' over de zakenman Frans van Anraat die, mede dankzij Karskens speurwerk, werd veroordeeld voor medeplichtigheid aan de oorlogsmisdaden in Irak. Karskens woont met zijn vrouw en drie kinderen in Brussel. Als Karskens niet op reis is, is hij een rustige huisvader die graag kookt, stofzuigt en elke ochtend een bord pap eet. Hoe gaat hij om met die tegenstrijdigheid? En wat zijn zijn drijfveren?

René Diekstra is al jaren een van de meest productieve psychologen in Nederland. Hij schrijft columns, boeken en is deeltijd hoogleraar psychologie aan de Roosevelt Academy in Middelburg.

RadioLab

De nieuws- en sportzender biedt elke zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma's. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

De RadioLab-serie bestaat uit elf afleveringen en duurt tot en met 18 juli.

Voor meer informatie: www.radio1.nl