Gemeente Brummen


Feestelijke opening van een nieuwe buurt in Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-05-2009)

De gemeente Brummen en het bedrijf Van Wijnen projectontwikkeling Oost B.V. organiseerden vrijdagmiddag 15 mei een buurtbijeenkomst als officiële start van de nieuwe wijk Bascule in Brummen. Op de plaats waar voorheen metaalwarenfabriek Beckers Sons was gevestigd, is nu een prachtige nieuwe woonbuurt gerealiseerd door Van Wijnen. De bijeenkomst was voor het gemeentebestuur een afronding van een geslaagd inbreidingsproject.

De buurt bestaat naast de 44 woningen in de nieuwe straten (Prinses Catherina Amaliastraat, Prinses Alexiahof en het Prinses Arianepad) ook uit de bestaande woningen langs de Voorsterweg, Becker's Sonsstraat en Zutphensestraat. De officiële ingebruikname van het nieuwe buurtje had een duidelijk oranje tintje. De moeder van de drie prinsessen die naam geven aan de nieuwe straten in de wijk (Prinses Maxima) is zondag 17 mei jarig. Vandaar dat er oranje ballonnen werden opgelaten bij het muurtje met de verwijzing naar de voormalige metaalwarenfabriek.

Oud en nieuw
De openingshandeling werd overigens verricht door twee bewoners uit de buurt zelf. Om de symboliek van 'oud' en 'nieuw' te markeren mocht één van de jongste nieuwe bewoners (de twee jaar oude Giel Ruumpol) samen met een bewoonster die heel haar leven al in deze buurt heeft gewoond (mevrouw Spieker-Wunderink) de officiële openingshandeling verrichten.

Meer weten?
Informatie over het project Beckers Sonsterrein vindt u op de speciale projectpagina op deze site. Informatie over de verkoop van de woningen binnen het project Bascule is te vinden op de website van projectontwikkelaar Van Wijnen: www.bascule.vanwijnen.nl