Politie Zeeland


---


Z-996-2009 Ongeluk door drankrijder
Omstreeks 21.40 uur gisteravond heeft zich op de Hoekseweg in Hoek een verkeersongeval voorgedaan.
Een 54-jarige vrouw uit Terneuzen reed in haar auto over voornoemde weg. Zij reed op een voorsorteerstrook om naar links te gaan. Opeens kwam er van links (vanaf het sluizencomplex) een auto aanrijden die op haar weghelft doorreed. De vrouw zette haar auto stil, in de hoop dat de bestuurder van de auto uit tegenovergestelde richting nog op zijn eigen weghelft zou terugkeren. Dit deed hij niet en een frontale botsing was het gevolg. Zowel de Terneuzense vrouw als haar 56-jarige echtgenoot, die bij haar in de auto zat, zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De man die de aanrijding veroorzaakt had is door een medewerker van de Koninklijke Marechaussee uit zijn auto gehaald, omdat deze in brand vloog. Deze 52-jarige man, afkomstig uit de gemeente Terneuzen, rook naar alcohol. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de politie die inmiddels ter plaatse was. Agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau en daar is hij gehoord. Hij verklaarde 6 biertjes te hebben gedronken. Onderweg zou hij al eens tegen een vangrail aangereden hebben. De aanrijding die hij op de Hoekseweg had veroorzaakt had hij niet eens gemerkt, volgens eigen zeggen. De man heeft een blaastest moeten doen waaruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen door de agenten van de Zeeuwse politie.
W-997-2009 Hulppoging van agenten loopt uit op handgemeen
Vrijdagavond rond 22.30 uur reden agenten van de Zeeuwse politie over de Middelburgseweg in Grijpskerke.
Langs de kant van de weg zagen zij een personenauto staan. Bij het passeren zagen de agenten dat er rook van onder de motorkap kwam. De agenten besloten de automobilist te gaan helpen en draaiden hun politieauto. Toen zij bij de auto kwamen stapte de bestuurder uit en vertelde dat hij vermoedelijk een stoeprand had meegenomen bij een uitwijkmanoeuvre voor een tegemoetkomende auto. Toen de 57-jarige man uit de gemeente Middelburg dit allemaal aan het vertellen was roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. Ze hebben de man aangesproken op dit feit en vorderden een blaastest van de man. Tot twee keer toe 'saboteerde' de verdachte de blaastest. Hij blies niet goed in het mondstuk, waardoor er geen blaastest werd gedaan. Hierop wilden de agenten de man meenemen naar het politiebureau, maar dit weigerde de man. Hij ging zich agressief gedragen tegen de agenten en maakte een slaande beweging naar één van de agenten. Hierop wilden zij de man aanhouden. De man verzette zich hevig en er ontstond een worsteling, waarbij de verdachte één van de agenten zelfs probeerde te bijten. De worsteling eindigde op de grond. De man werd geboeid en alsnog overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is nog niet in vrijheid gesteld.
O-998-2009 Agenten geschopt en geslagen na relatieconflict
Omstreeks 23.10 uur meldde een getuige een relatieconflict op de Grote Markt in Goes. Een 19 jarige man uit Vlissingen zou onenigheid hebben met zijn 41-jarige vriendin. Beide betrokkenen werden door agenten aangetroffen op de Grote Markt, waar de ruzie in een café zou zijn ontstaan. In eerste instantie kwam de rust weer toen de agenten beide partijen gescheiden hadden, maar even later laaide het conflict toch weer op. Hierop werden beide partijen aangehouden. Daar waren de 'tortelduifjes' het niet mee eens en zij werden agressief naar de agenten. De vrouw schopte een van de agenten tegen haar been en de man schopte en sloeg een andere agent. Ook trapte de vrouw nog een deuk in een van de politieauto's. Beide zitten nu in Torentijd en worden vandaag verder gehoord. De schade zal op hen verhaald worden. De agenten hebben aangifte gedaan.