Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Hoofddorp, woensdag 13 mei 2009

MSC Cruises goes America!

Cruiserederij introduceert zijn elegante stijl nu ook in New York

Zegt het voort! MSC Cruises introduceert zijn elegante Europese stijl van cruisevakanties nu ook in New York! In de herfst van 2010 zal de cruiserederij opnieuw terugkeren naar de Amerikaanse stad. Dan met een reeks van nieuwe bestemmingen in New England en Canada op de kalender.

De MSC Orchestra werd vorige week dinsdag warm welkom geheten toen het de haven van New York binnenvoer. Verschillende stadsbestuurders namen speciaal voor deze gebeurtenis de moeite om af te reizen naar de haven. Het is voor het eerst dat een cruiseschip van een Italiaanse rederij aanmeerde in New York.

Het schip bracht de nacht door in het dok van de Manhattan Cruise Terminal voordat het woensdag opnieuw het ruime sop koos en de Oostelijke trans-Atlantische reis richting het Deense Kopenhagen voortzette. De komende maanden zal de MSC Orchestra bovendien verschillende andere Noord-Europese steden aandoen.

Op 22 september 2010 zal de haven van New York opnieuw bezocht worden door één van de telgen van de MSC Cruises-familie. Dan zal de MSC Magnifica, die momenteel nog onder constructie is in Frankrijk, in de Big Apple aankomen om een seizoen vol bestemming in Canada en New England, met als vertrekplaatsen New York en Quebec City, officieel in te wijden.

"Het heeft decennia geduurd voordat vakantiegangers de mogelijkheid geboden werd om vanuit New York met een Europees cruiseschip, met zijn prachtige klassieke stijl en een elegantie waarin de Italianen gespecialiseerd in zijn, een cruisetocht te maken", zegt Richard E. Sasso, algemeen directeur van MSC Cruises USA Inc. "We zijn dan ook zeer blij dat we deze memorabele ervaring nu ook toegankelijk kunnen maken voor inwoners van het Noord-Oosten van Amerika."

"Met de meest moderne en snelst groeiende vloot in de cruisewereld, voelt MSC Cruises zich helemaal thuis in deze belangrijke wereldhaven. We kijk er naar uit om onze positie in New York de komende jaren te versterken."


1





MSC Cruises biedt vakantiegangers de mogelijkheid bestemmingen aan te doen rondom de Middellandse Zee, Noord-Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, de Caribbean, en maakt tevens trans-Atlantische vaartochten. Elk van deze niet voor de hand liggende bestemmingen onderstreept de naam en faam waar MSC Cruises om bekend staat.

Welke regio MSC Cruises ook aandoet, gasten genieten overal van de authentieke Italiaans/Europese cruise-ervaring, de uitstekend cuisine voorzien van regionale Italiaanse specialiteiten en favoriete gerechten uit de Amerikaanse keuken, de warmte en vriendelijkheid van de internationale crew en het Europees getinte entertainment aanbod dat geschikt is voor het gehele gezin.

MSC Cruises is overigens geen onbekende voor New York. Het Amerikaanse hoofdkantoor van partner Mediterranean Shipping Company is immers al een kwart eeuw gevestigd in de metropool.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,