Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 mei 2009

Michiel van Schravendijk is de winnaar van BestGraduates 2009!

Gisteren, 15 mei, vond de finaledag van BestGraduates 2009 plaats in de boardroom van de Rembrandt Tower. De twaalf finalisten van BestGraduates streden om de felbegeerde titel van BestGraduate 2009 die uiteindelijk gewonnen is door Michiel van Schravendijk. Naast de titel van BestGraduate heeft Michiel ook een geldprijs van ¤ 10.000 gewonnen. "Ik vind het een eer dat ik de winnaar ben geworden!"

Als winnaar van BCG mag hij ook nog eens een summer course aan de prestigieuze Harvard University volgen.

Remko Enserink werd tweede, Naast 1.100 euro gaat hij met TNO als VIP naar de Formula Zero. Christiaan Vette is als derde geeindigd. Hij won een Ticket around the World aangeboden door KLM en ging met 1.000 euro naar huis. Deze en andere exclusieve prijzen - zoals een bezoek aan de Ferrarifabriek en Ferrari's eigen testparcours en een bezoek aan de Olympische Spelen in Londen in 2012 - zijn beschikbaar gesteld door de twaalf deelnemende topwerkgevers: Philips, Shell, ING, KLM, Unilever, TNO, Werken bij het Rijk, The Boston Consulting Group, DHV, Capgemini, KPMG en DSM. BestGraduates is in samenwerking met deze topwerkgevers georganiseerd.

De finale

In de exclusieve boardrooms van de Rembrandt Tower vond de finale plaats, bestaande uit een groepsdiscussie, ondeugdenestafette en een presentatie. Tijdens de groepsdiscussie kregen de finalisten in groepjes van vier een assessment, die werd verzorgd door bureau Leeuwendaal. De finalisten werden beoordeeld door assecoren. Bij de ondeugdenestafette stond de vraag 'hoe een bedrijf op de rand van de afgrond moet overleven' centraal. De finalisten kregen een ondeugd, zoals egoïsme, ijdelheid, hebberigheid, voorgelegd waarna ze een betoog moesten houden. Voor de presentatie hadden de finalisten thuis een businessplan gemaakt voor het technische bedrijf Advanced Lightweight Engineering (ALE). In het plan moest naar voren komen hoe lichtgewicht compositietankflessen op de markt gezet kunnen worden. Daarnaast moesten de kandidaten een toekomstvisie geven voor de compositietankflessen met daarbij een reële inschatting van hoe groot de markt kan worden.

De finalisten konden vervolgens even bijkomen tijdens de boottocht waar het aftellen naar de nummer 1, de BestGraduate 2009, begon. Tijdens het diner in de P.C. Hooft Salon van The College Hotel werd uiteindelijk de uitslag van de finale bekendgemaakt.

Twee games

BestGraduates bestaat uit twee games: de juridische game BestGraduates Law en een corporate game BestGraduates. De finale van BestGraduates Law vindt op woensdag 20 mei a.s. plaats. Kijk voor meer informatie op www.dekortstewegnaardetop.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events

Naast BestGraduates organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs (het grootste carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers), De Nederlandse Carrièredagen en de Carrièrebeurs Overheid. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.



Ingezonden persbericht