Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hattem - man aangehouden voor rijden onder invloed        |

Een 43-jarige man uit Hattem is vrijdagavond 15 mei rond 23:30 uur aangehouden door de politie. Hij reed in een personenauto terwijl hij alcohol genuttigd had.


De man werd tijdens een alcoholcontrole op de Scherenenkweg staande gehouden. De man bleek alcohol gedronken te hebben en is vervolgens aangehouden. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,7. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Oldebroek - Automobilist overleden na verkeersongeval     |

Zaterdagmorgen 16 mei is een 26-jarige automobilist uit 't Harde omgekomen bij een verkeersongeval.


Het ongeval vond rond 01:50 uur plaats op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. De man kwam uit de richting Oldebroek en ging in de richting van Wezep. Ter hoogte van de kruising met de Vierhuizenweg is de automobilist door nog onbekende oorzaak van de weg afgeraakt en in een droge sloot terecht gekomen. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De hulpverleningsdiensten, politie, brandweer en ambulance, zijn met meerdere eenheden ter plaatse gekomen. De brandweer heeft de zwaar beschadigde auto opengeknipt om het slachtoffer uit de auto te kunnen halen. De politie heeft de plaats van het ongeval onderzocht maar de oorzaak van het ongeval blijft onduidelijk. De politie is dan ook op zoek naar getuigen van dit ongeval. Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

|     |Oene - twee mannen gewond na aanrijding                   |

Bij een ongeval op de kruising Eperweg/Kanaalweg/Oenerweg in Oene zijn twee mannen van 19 en 56 jaar uit Apeldoorn gewond geraakt. Het ongeval vond vrijdagavond 15 mei rond 18:40 uur plaats.


De beide mannen zaten in een brommobiel. De 56-jarige man zat achter het stuur. Vermoedelijk heeft hij op genoemd kruispunt geen voorrang verleend aan een 36-jarige automobiliste uit Nijbroek die op de Eperweg reed. Hierdoor ontstond de aanrijding waarbij de twee mannen in de scootmobiel gewond raakten. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Nunspeet - diefstal uit bus                               |

Uit een bus die op het Stationsplein in Nunspeet stond is zaterdagmorgen 16 mei een strippenkaartenbak gestolen.


De buschauffeur wilde de kaartenbak rond 07:20 uur in zijn bus plaatsen toen een man de bus binnen kwam en de kaartenbak uit zijn handen rukte. De man is met de kaartenbak weggevlucht. Er is geen sprake geweest van bedreiging met wapens of woorden. De politie heeft met meerdere eenheden naar de man uitgekeken maar hij is niet meer aangetroffen. Tevens heeft de politie een SMS-alert verstuurd voor tips omtrent dit incident. Het signalement van de man: blank, krullend haar, 1.80 m, zwarte leren jas. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. De politie onderzoekt de diefstal.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --