Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 16-05-2009

Rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid

RODERWOLDE Vrijdagavond heeft de politie op de Roderwolderweg een stopteken gegeven aan een 26-jarige automobilist uit Roderesch. De automobilist voldeed aan het stopteken en zette zijn auto aan de kant van de weg. Agenten vroegen de man om zijn rijbewijs. De man gaf aan deze niet bij zich te hebben. Na controle bleek dat de man een rijontzegging had. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De moeder van de man kwam even later ter plaatse om verder te rijden. (2009011911)

Politie schrijft bekeuring uit voor overlast

ZUIDLAREN De politie heeft vrijdagavond op verschillende plekken in Zuidlaren gecontroleerd op eventuele overlast van jeugd. Agenten controleerden onder andere in de omgeving van een school aan de Hogeweg. Ter plekke wilde een groepje jeugd net weg fietsen. Agenten hielden een 17-jarige jongeman uit Zuidlaren staande. De agenten liepen vervolgens met de jongeman naar het schoolplein. In een zandbak troffen zij lege flesjes en blikje bier en sigarettenverpakking aan. De 17-jarige jongeman ruimde vervolgens keuring de rommel op en kreeg een bekeuring van 60 euro. Hij mocht vervolgens zijn weg vervolgen. (2009011912)

Getuigen gezocht verkeersongeval

HOOGEVEEN De politie is op zoek naar eventuele getuigen van een verkeersongeval met materiële schade op de Kinholtsweg. Op vrijdagavond rond 22.00 uur fietste een 15-jarig meisje uit Hoogeveen over het fietspad van de Kinholtsweg. Op een gegeven ogenblik zag zij dat er uit de Graskamp een personenauto kwam. Deze reed volgens het meisje erg hard en zag haar niet. Het meisje moest hard remmen om te voorkomen dat zij door de auto werd aangereden. Doordat ze remde kwam ze ten val. Haar fiets raakte zwaar beschadigd. De auto raakte het meisje gelukkig niet, maar reed vervolgens door. Het meisje raakte zelf niet gewond. Mogelijk dat iemand iets heeft gezien. De politie vraagt aan eventuele getuigen om zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844. (2009011900)

Politie houdt man aan wegens bedreiging

COEVORDEN De politie heeft vrijdagavond een 31-jarige man uit Coevorden in een woning aan de Italiestraat wegens bedreiging aangehouden. Agenten waren ter plaatste gegaan in verband met een melding van geluidsoverlast. Ter plaatse troffen agenten een onder invloed van alcohol verkerende man aan in de woning. Toen de agenten om tekst en uitleg vroegen, werd de man vervelend. Op het moment dat de agenten de woning wilden verlaten om hun weg te vervolgen, nam de man een dreigende houding aan. De man werd aangehouden wegens bedreiging, hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009011913)

Aanhouding na verkeersongeval met letsel

ERICA Vrijdagavond heeft op de Havenstraat en verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Ter plekke bleek dat een 20-jarige man uit Erica op zijn fiets een kruispunt wilde oversteken. Uit de richting van Nieuw Amsterdam kwam een 28-jarige automobilist uit Erica aangereden. Hij wilde de havenstraat in rijden. Op dat moment fietste de 20-jarige man uit Erica zomaar het kruispunt over. Een aanrijding was het gevolg. De fietser bleek te hebben gedronken en werd daarom aangehouden. De fietser werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Bij de man werd vervolgens een bloedproef afgenomen. De uitslag is nog niet bekend. De automobilist raakte niet gewond. (2009011920)

Man weigert zich te legitimeren

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rembrandtlaan een 21-jarige man uit Meppel aangehouden. Agenten troffen de man aan bij een supermarkt en vroegen de man om zich te legitimeren. De man weigerde zich te legitimeren. Hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ten de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij werd vervolgens heengezonden. (2009011923)

Politie houdt mannen aan inzake openlijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen uit Hoogeveen (28 jaar en 21 jaar) nabij een woning aan De Lijster aangehouden voor openlijk geweld tegen goederen. De politie had een melding gekregen dat meerdere personen met grof geweld een woning binnen wilden dringen. Ter plaatse zagen agenten dat van een woning de voordeur was ingeslagen en een ruit was vernield. De twee mannen werden bij de woning aangetroffen en werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De toedracht van dit incident ligt in de relationele sfeer. De mannen werden ingesloten. (2009011928)

Auto zakt weg na gesprongen waterleiding

VALTHE In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de meldkamer van de hulpdiensten een melding binnen van een gesprongen waterleiding aan de Exloërweg. Precies op de plek stond een personenauto geparkeerd. Doordat de leiding was gesprongen spoelde veel zand weg en daardoor zakte de auto langzaam weg in de grond. Op een gegeven moment dreigde de auto te verdwijnen in de grond. Het water liep vervolgens naar lager gelegen woningen. Of deze schade hebben opgelopen is onbekend. De politie en de gemeente zetten vervolgens de weg af. De brandweer maakte alle putten in de omgeving zand vrij, waardoor het waterbedrijf de hoofdleiding kon afsluiten. De auto kon nog niet worden afgesleept. (2009011948)

Aanrijding tussen fietser en bromfietser

ASSEN Vrijdagmiddag heeft op een fietspad langs de weg Peelo een aanrijding plaatsgevonden tussen een 12-jarige fietser uit Assen en een 17-jarige bromfietser uit Assen. De fietser fietste in een groep en wilde linksaf slaan naar Peelo. Op dat moment kwam de bromfietser uit tegenovergestelde richting. Gevolg een botsing, waarbij beiden ten val kwamen. De bromfietser kwam met de schrik vrij, maar de fietser bleef op de grond liggen. De fietser bleek zijn arm te hebben gebroken en moest naar het ziekenhuis in Assen. (2009011840)

Aangehouden voor rijden onder invloed

EMMEN De politie heeft vrijdagavond op de Rondweg een 39-jarige automobilist uit Haren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens de surveillance zagen agenten de man rijden op de Rondweg. Hij viel op vanwege zijn rijgedrag. De man kreeg een stopteken ter hoogte van de Ermerweg en werd aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. De APK van zijn auto bleek ook verlopen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde middels een ademanalyse 500 ug/l (1,15 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg ook een rijverbod van 5 uur opgelegd en hij kreeg ook een proces-verbaal voor zijn snelheid en de verlopen APK. Hij mocht vervolgens het bureau verlaten. (2009011897)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.