Politie Groningen

Zaterdag 16 mei 2009

Provincie Groningen, 16-05-2009

Groningen: gewonde bij bedrijfsongeval

Een 18-jarige inwoner van Ten Boer is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op de Admiraal de Ruyterlaan in Groningen. De Ten Boerster was samen met een collega bezig lading van een vrachtwagen te halen. Hierbij raakte hij klem tussen de trailer en een kraantje die op de trailer gemonteerd zit. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Zuidhorn: gewond na voorrangsfout

Bij een verkeersongeval in Zuidhorn is vrijdagmiddag een 44-jarige automobilist uit Oldekerk gewond geraakt. De bestuurder reed op de Fanerweg en kreeg op de kruising met het Hoendiep Oostzijde geen voorrang van een 42-jarige automobilist uit Gytsjerk. De Fries probeerde nog een noodstop te maken, maar schoot door tegen een 44-jarige automobilist uit Niekerk. De Oldekerker kwam met zijn voertuig tot stilstand tegen een van de autos. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Muntendam: ruiten van diverse woningen vernield

De politie doet onderzoek naar de vernieling van diverse ruiten in Muntendam. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in de JF Kennedylaan, S. Sjarirweg en de Kerspellaan van zeker vier woningen ruiten ingegooid. Het ging in alle gevallen om ruiten aan de voorzijde van de woningen. In de Kerspellaan zag een getuige vlak na de vernieling twee jongens op een fiets. Het is niet bekend of zij bij de vernielingen betrokken zijn.

Winschoten: alcoholcontrole

De politie hield vrijdagavond op de Beersterweg een alcoholcontrole. Bij de controle is van 63 bestuurders een blaasproef afgenomen. Een van de gecontroleerde personen had teveel alcohol gedronken. De beginnend automobilist uit Scheemda (22) had een keer zoveel alcohol in zijn bloed dan is toegestaan. Beginnende bestuurders mogen een maximum promillage hebben van 0,2. Tegen de Scheemder is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen op snelheid:
* Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1551, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 630, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1560, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 158 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Godlinze, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1008, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.