CNV Onderwijs

16 mei 2009

Vakbondsvoorzitter Rog: Ook School met de Bijbel mag niet discrimineren

Categorie: Nieuws CNV Onderwijs, Algemeen nieuws

De 'School met de Bijbel' in de Gelderse plaats Emst heeft, aldus Michel Rog niet het recht om een leerkracht te schorsen omdat hij homoseksueel zou zijn.

Het bestuur van de christelijke basisschool vindt dat de relatievorm 'op gespannen voet staat met de grondslag en de doelstelling van de school waarmee hij als leerkracht heeft ingestemd', aldus voorzitter W. de Roo van het schoolbestuur in een brief aan de ouders.

In RTL Nieuws zei Michel Rog vrijdagavond: `Hoe iemand zijn privéleven inricht, kan geen reden zijn tot ontslag,' aldus de vakbondsbestuurder. `De Wet Gelijke Behandeling moet ook op scholen gelden,' vindt het CNV. Anders is er sprake van discriminatie. Minister Plasterk van Onderwijs zei in dezelfde uitzending dat de leraar zich tot de Commissie Gelijke Behandeling zou kunnen wenden.

Plasterk stuurde eerder een brief naar alle scholen met adviezen om homodiscriminatie in het onderwijs uit te bannen. Het COC, de belangenorganisatie van homoseksuelen, zet vraagtekens bij de boodschap die de school wil uitdragen naar de leerlingen toe.

Tweede Kamerlid Boris van der Ham kondigde bij RTL aan dat D66 een initiatiefwetsontwerp wil indienen waarbij het bijzondere scholen onmogelijk wordt gemaakt homoseksuele leerkrachten de discrimineren.
---