Nieuw bevestigd geval van A/H1N1-griep in België

16/05/2009 17:57

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

Het Interministerieel Commissariaat Influenza, laat weten dat er vandaag een bijkomend geval van A/H1N1-griep bevestigd werd nadat 12 analyses uitgevoerd werden door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. De overige 11 gevallen testten negatief.

De persoon waarvan vandaag een besmetting met de A/H1N1-griep bevestigd werd, behoorde tot de kennissenkring van de drie jongeren uit dezelfde regio die gisteren en eergisteren opgenomen werden in het Sint-Pietersziekenhuis met de A/H1N1-griep. De testresultaten van een andere persoon uit dezelfde omgeving, kwamen dan weer negatief terug onder de overige 11 analyses.

Op de avond van 15 mei, begon ook deze vierde persoon symptomen van de griep te vertonen, en werd beslist tot isolatie in het plaatselijke ziekenhuis en het starten van een behandeling met antivirale middelen. De Gezondheidsinspecteur van de Vlaamse Gemeenschap en de behandelende geneesheer beslisten volgens de procedure om een staal af te nemen voor analyse door het labo. De resultaten hiervan kwamen deze namiddag positief terug waarop de patiënt werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis voor verdere opvolging.

Het Interministerieel Commissariaat Influenza volgt de situatie op de voet en dankt de lokale autoriteiten, de plaatselijke bevolking, het plaatselijke ziekenhuis en huisartsenkring "Dijle & Netevallei" voor de constructieve samenwerking.

Er zal vandaag, 16 mei, geen persconferentie georganiseerd worden. Het Interministerieel Commissariaat Influenza blijft de media informeren wanneer er nieuwe mogelijke gevallen van de A/H1N1 griep zijn.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel