Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 mei, 2009

Gebrek aan snelheid kenmerkt openingsrace in Hockenheim Lastige start EK Formule 3 Carlo van Dam

WOLFSBURG - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam kende vandaag een lastig debuut in de Formule 3 Euroseries. Op het circuit van Hockenheim in Duitsland reed Carlo met zijn Dallara- Volkswagen van het team Kolles & Heinz Union in de eerste EK-race van het seizoen van de 26e startplaats naar de 18e positie - de optelsom van een reeks problemen.

"Ik hoef er niet om heen te draaien: we komen gewoon veel snelheid tekort", vat Carlo die problemen samen. "In de vrije training gingen we op het rechte stuk 9 km/h langzamer dan de snelste Volkswagens, terwijl ik als snelste uit de bocht vóór dat rechte stuk kwam. Dan weet je al dat er iets niet in orde is. Vandaag hebben we de stand van de vleugels drastisch aangepast om wat rechte lijn snelheid te winnen, maar dat is uiteraard een compromis, geen oplossing. Daarbij komt: de bak schakelt niet goed terug en de remmen werken niet naar behoren, dus alles bij elkaar opgeteld gaat het simpelweg niet goed. In de



kwalificatie en in de race viel de benzinedruk weg, en dat helpt vanzelfsprekend ook niet. Bovendien raakte ik gisteren de muur en sindsdien ligt de auto niet optimaal meer, hoewel het team op dit moment niks kan vinden. Ik ben altijd positief ingesteld en hou niet van klagen. Het heeft echter ook geen zin de zaken mooier voor te stellen dan ze momenteel zijn. We komen op diverse vlakken te kort en voordat we progressie kunnen boeken, moeten we een aantal cruciale zaken oplossen."

Morgen wordt op Hockenheim de tweede race verreden, waarin Carlo vanaf de 18e startplaats vertrekt.

END

Noot voor redacties

Contact details (