Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - donderdag 14 mei 2009

Hof der Toekomst beste klimaatstraat in Amersfoort

Op zaterdag 16 mei vanaf 15.45 uur viert de Hof der Toekomst in Kattenbroek feest. Zij zijn een van de 500 straten die een straatfeest hebben gewonnen door mee te doen aan de Nationale Klimaatstraatfeest. Zij zijn de beste straat uit Amersfoort die de meeste energiebesparende maatregelen hebben doorgevoerd.

Van oktober 2008 tot en maart 2009 konden straten meedoen aan het Nationale Klimaatstraatfeest. Door energie te besparen konden zij punten verdienen. De Hof der Toekomst had de meeste punten verdiend van de deelnemende straten in Amersfoort. Maar liefst 16 straten uit Amersfoort zijn in de top 500 beland. Zij hebben allen een straatfeest gewonnen.

Feest
Om 15.45 uur brengt wethouder Gerda Eerdmans biologische taart mee voor alle 120 bewoners van de Hof der Toekomst. Zij zal dan met eigen ogen zien en horen waarom juist deze straat de beste klimaatstraat van Amersfoort is geworden.

Samen duurzaam
De gemeente Amersfoort wil in 2030 een CO2 neutrale stad zijn. Maar dat kan de gemeente niet alleen. Dit kan alleen in samenwerking met de bewoners en gebruikers van de stad. De beste klimaatstraat in Amersfoort, de Hof der Toekomst is hier een goed voorbeeld van.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort