Dit bericht is op verzoek van de RVD gewijzigd 8-4-2009

Solotentoonstelling "Intime" van Kees Verkade bij Manifestamaastricht


Van 17 mei t/m 28 juni 2009. Solotentoonstelling beelden, gouaches en litho's van kunstenaar Kees Verkade

MAASTRICHT, 20090408 -- Manifestamaastricht manifesteert zich op 16 mei 2009 opnieuw met de solotentoonstelling "Intime" van internationaal vermaard kunstenaar Kees Verkade. De opening van de solotentoonstelling is in aanwezigheid van Kees Verkade op zaterdagnamiddag 16 en zondagochtend 17 mei. Het is een intieme tentoonstelling met kleine en grote bronzen beelden, én een aantal onbekende gouaches en litho's.

Het ligt misschien niet in de lijn der verwachtingen wanneer je nog slechts twee tentoonstellingen georganiseerd hebt, een beroemd kunstenaar als Kees Verkade te benaderen. Jakomijn Y. Kersten neemt echter stelling in met haar Manifestamaastricht: "Juist op deze manier probeer ik duidelijk te maken waar Manifestamaastricht voor staat: Onverwachte keuzes maken uit het overdadige aanbod van kunsten, de tegenstelling niet uit de weg gaan en vooral niet bang te zijn het onbekende met het bekende, het oude met het nieuwe te verenigen. Het is mijn bedoeling het spannend te houden wat er een volgend keer te zien is bij Manifestamaastricht.
Kees Verkade voelde zich aangesproken en zegde vrijwel meteen toe."

De opening van de solotentoonstelling is in aanwezigheid van Kees Verkade op zaterdagnamiddag 16 en zondagochtend 17 mei. "Het is een intieme tentoonstelling met kleine en grote bronzen beelden, én een aantal onbekende gouaches en litho's."


www.manifestamaastricht.com