Thomas (10) gaat keihard fietsen voor zieke kinderen


"Ik ga mijn doel halen al moet ik kruipen omdat m'n achterste teveel pijn doet"

RIDDERKERK, 20090408 -- "Ik ben gezond, ik zit op school en ik ben dol op sporten. Ik kan naar school, sporten en buiten spelen. Ik kan kiezen wat ik doe, zieke kinderen kunnen dat niet. Om die zieke kinderen iets leuks te laten meemaken ga ik me kapot fietsen. Niet alleen, ik neem 5 vriendjes en vriendinnetjes (leeftijd 10 tot 13) mee". Deze tekst ontving Doe Een Wens van de 10-jarige Thomas de Jong uit Ridderkerk. Hij vertrekt zaterdag 16 mei om 128 kilometer te gaan fietsen om op zondag 17 mei rond 16.00 uur weer aan te komen in Ridderkerk.

Begeleiding
Natuurlijk fietsen Thomas en z'n vrienden niet zomaar. Ze worden begeleid en ondersteund door familie en vrienden. Een paar ouders zullen zelf ook meefietsen. Er wordt met een bus achter de kinderen aangereden, er is voortdurend gsm contact en er is gezorgd voor gele hesjes, drinken, helmen etc. Zaterdagavond wordt er op een camping gekampeerd, waarbij ook de ouders en begeleiders aanwezig zullen zijn.

Sponsors
Vanzelfsprekend gaat Thomas met z'n familie proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen. Nu al staat de teller op 1500 euro, maar volgens Thomas "moet dat nog veel meer worden". Sponsors kunnen voor minimaal 1 euro meedoen, maar het liefst natuurlijk meer. Meer informatie is verkrijgbaar via thomaszwemmen@hotmail.com

Programma
Route dag 1: Etappe 1: Vosmaerstraat 18 - Tankstation Westmaas
Etappe 2: Tankstation Westmaas - Einde Haringvlietbrug (Ingang Meeuwentunnel)
Etappe 3: Einde Haringvlietbrug (Ingang Meeuwentunnel) - Parkeerplaats Zuidelandsedijk (GPS 51º41'17.39" N en 4º10'23.08" O)
Etappe 4: Parkeerplaats Zuidelandsedijk - (via Bruinisse in Zeeland) naar Camping de Grevelingen

Route dag 2: idem vise versa. Verzamelen bij het parkeerterrein bij Sporthal "De Fakkel" in Ridderkerk. Daarvandaan met alle "meefietsers op naar de finish aan de vosmaerstraat 18.

Over Thomas
Thomas de Jong is 10 jaar en zit in groep 7 van "De Wingerd' in Ridderkerk. Hij kan heel goed skieen, fietsen, zeilen in z'n RS Tera, windsurfen en ook heel snel zwemmen. Met zijn selectieteam zijn ze Nederlands kampioen geworden. Thomas' vader, Alfred, werkt in het ziekenhuis waar hij werkzaam is veel met zieke kinderen. Alfred heeft in het verleden eerder acties ontplooit voor deze kinderen en zo kwam Thomas op het idee om iets voor de kinderen met een levensbedreigende ziekte te doen.

Doe Een Wens Stichting Nederland
De Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Alle wensen worden vervuld, mits de kinderen dit lichamelijk en geestelijk aankunnen. De grens van een wens wordt bepaald door de fantasie van het kind. Doe Een Wens wil blijdschap en kracht brengen in een moeilijke periode; even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren. Ook de ouders en thuiswonende broertjes en zusjes mogen mee tijdens de wensvervulling. Inmiddels zijn in Nederland al meer dan 3000 wensen vervuld. Kijk voor meer informatie op www.doeeenwens.nl

Aanvullende informatie: Doe Een Wens Stichting Nederland

Doe Een Wens Stichting Nederland vervult vanaf 1989 de liefste wens van een kind, tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte, wonend in Nederland. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier waarbij de wens en de privacy van het kind en het gezin verzekerd zijn. De Stichting streeft ernaar elke wensvervulling een unieke gebeurtenis te maken, waarbij de vreugde van het kind centraal staat en waar het kind en de familie van kunnen genieten. Doe Een Wens Stichting Nederland is CBF gecertificeerd.

'Ik zou zo graag....' Alle kinderen hebben hartenwensen. Iets waar ze van dromen, waar ze naar uitkijken. Ook kinderen die een onzekere toekomst hebben. 'Ik zou zo graag....' Even kunnen ze alles vergeten. Onbezorgd en blij zijn... iets heel speciaals beleven. Door het vervullen van een wens, wil Doe Een Wens, hoop blijdschap en kracht brengen in een moeilijke periode. Even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren. Doelstelling Doe Een Wens Stichting Nederland heeft sinds de oprichting in 1989 ruim 2500 wensen vervuld. De stichting heeft in 2008 bijna 400 vervuld en streeft in het jaar 2009 zal de 3000e wens in het bestaan worden vervuld.

Aanpak en organisatie

De wensen worden alleen begrensd door de fantasie van het kind. De Stichting neemt niet alleen de organisatie van de wensvervulling op zich, maar betaalt ook alle kosten die aan een wens verbonden zijn. Dit is mogelijk door de medewerking van ruim 300 vrijwilligers, verspreid door heel Nederland. En dankzij giften van donateurs en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, particulieren, clubs, scholen en (sport)verenigingen.

Doe Een Wens Stichting Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. Naast de 300 vrijwilligers zijn er 20 medewerkers op kantoor en is er een bestuur. Internationaal Doe Een Wens Stichting Nederland maakt onderdeel uit van de Make-A-Wish Foundation International, de grootste wensvervullende organisatie van de wereld. Het hoofdkantoor is in Phoenix, USA. In Amerika werd de eerste wens vervuld in 1980.





Doe Een Wens Stichting