Debat over Integratieresolutie PvdA


Gedeelde toekomst.... en nu de praktijk

SOEST, 20090429 -- Op zaterdag 16 mei houdt Trefpunt PvdA en levensovertuiging in De Rode Hoed in Amsterdam een discussiebijeenkomst over de integratieresolutie van de PvdA `Verdeeld verleden, gedeelde toekomst'.

Welke kansen biedt de resolutie voor een beter integratiebeleid in de komende jaren? Welke acties moeten worden ondernomen om de resolutie in de praktijk te brengen? Zal de financieel-economische crisis de PvdA-idealen op het gebied van arbeid, sociale zekerheid en wonen in gevaar brengen? Hoe kunnen probleemjongeren werkelijk worden geholpen? Hoe kan de participatie en emancipatie van allochtone vrouwen en mannen van onderop worden bevorderd?

Over deze vragen zal een panel met bestuurders en gemeenteraadsleden van de PvdA is discussie gaan. In het panel zitten: initiatiefneemster Nora Kasrioui, dagelijks bestuurslid Trefpunt PvdA en levensovertuiging, het Rotterdamse raadslid Peggy Wijntuin, de Maastrichtse wethouder Jacques Costongs, het Noord-Hollandse Statenlid Naima Ajouaau, het Helmondse raadslid Mohammed Chahim en de Rotterdams deelraadwethouder Richard Scalzo. Iedereen die wil meedenken is van harte welkom.

Zaterdag 16 mei 2009, De Rode Hoed, Keizersgracht 102,1015 CV Amsterdam, aanvang: 13.30 uur. Toegang gratis, aanmelden is noodzakelijk via secretariaat@zingeving.net