Solo-tentoonstelling Kees Verkade bij Manifestamaastricht


Derde tentoonstelling Manifestamaastricht: Kees Verkade Solo

MAASTRICHT, 20090506 -- De internationaal bekende beeldhouwer Kees Verkade opent op 16 mei aanstaande om 17.00 zijn solotentoonstelling bronzen beelden, gouaches en litho's bij het nu al spraakmakende Manifestamaastricht.

Jakomijn Y. Kersten, eigenaar en initiatiefnemer van Manifestamaastricht, is enthousiast. "Ik spreek van geluk dat Verkade toestemde bij het jonge Manifestamaastricht ten toon te willen stellen; voor Manifestamaastricht maar natuurlijk ook voor de stad Maastricht!"
Voor de kersverse galeriste, die niet gebonden wil zijn aan een bepaalde stroming of periode, is het een buitenkans. Kees Verkade heeft sinds jaar en dag nationaal en internationaal zijn naam gevestigd als beeldhouwer.
Deze solotentoonstelling met 28 bronzen beelden, waaronder twee levensgrote, en een groot aantal gouaches en litho's, is imposant in de setting van het monument waarin Manifestamaastricht gehuisvest is.
Koningin Beatrix onthult drie dagen na de openstelling (19 mei) op Paleis Soestdijk, de door Kees Verkade in opdracht gemaakte beelden van Prinses Juliana en Prins Bernhard.

Van 17 mei tot en met 31 mei 2009 is Manifestamaastricht iedere dag geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Daarna tot 29 juni na telefonische afspraak. Ook voor groepen. www.manifestamaastricht.com