Evangelische Omroep
OPENINGSDANS MAURITS EN MARILÈNE OP DUTCH MASTERS BALL

Blauw Bloed, zaterdag 16 mei 2009 om 19.35 uur op Nederland 2

Aankomende zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed een uitgebreid verslag vanuit Vancouver, waar prinses Marilène, bijgestaan door haar echtgenoot prins Maurits, de officiële opening verrichtte van de reizende tentoonstelling "Vermeer, Rembrandt and the Golden Age of Dutch Art: Masterpieces from the Rijksmuseum". Presentator Jeroen Snel reisde uiteraard ook af naar de Canadese stad en volgde niet alleen de openingshandelingen door het prinselijk paar, maar ook de wervelende openingsdans door prins Maurits en prinses Marilène op het Dutch Masters Ball. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Afgelopen dinsdag reikte prinses Máxima, in het bijzijn van koningin Beatrix en prins Willem-Alexander, de Appeltjes van Oranje uit op paleis Noordeinde. De prinses, die beschermvrouwe van het Oranje Fonds is, reikt jaarlijks deze prijs uit aan bijzondere projecten die gericht zijn op structurele ontmoetingen tussen verschillende groepen in de samenleving.

Prins Philip
Verder heeft Blauw Bloed aandacht voor de Britse prins Philip. Volgende maand wordt hij 88 jaar en sinds een paar weken is de echtgenoot van koningin Elizabeth de langst zittende prins gemaal van Groot-Brittannië. En hoewel prins Philip nog zeer actief is, is hij ook niet onomstreden. Regelmatig krijgt hij kritiek vanwege zijn ondoordachte uitspraken. Blauw Bloed werpt dan ook een nadere blik op deze markante man.

Ans Markus portretteert Prinses Amalia
Blauw Bloed bezocht kunstenares Ans Markus. Meerdere malen mocht zij al leden van de koninklijke familie portretteren, waaronder koningin Beatrix, prins Claus en prinses Máxima. De afgelopen maanden werkte ze aan een nieuw koninklijk portret. Eén van prinses Amalia. Blauw Bloed volgde dit creatieve proces van nabij, thuis bij de kunstschilderes.

Vervolg Oranjeroute
En uiteraard het vervolg op de Oranjeroute met ditmaal aandacht voor de Duitse stad Oranienburg. De woonplaats van Louise-Henriette, een kleindochter van Willem van Oranje, die - tegen haar zin - moest trouwen met de Duitse keurvorst Frederik-Willem I. In Oranienburg bloeide de liefde uiteindelijk toch nog op.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.

---



Evangelische Omroep