Workshop Roofvogelfotografie met beroepsnatuurfotograaf Wil Meinderts


ZEVENAAR, 20090409 -- Roofvogels zijn zowel van ver als van dichtbij een indrukwekkende en machtige verschijning. Foto-stockbureau CARACARA, gespecialiseerd op het gebied van valkerij, roofvogels en uilen, wil daarom het publiek niet alleen via haar foto's in tijdschriften en kalenders van deze prachtige dieren laten genieten, maar ook via een dagvullende workshop roofvogelfotografie onder leiding van de internationaal bekende natuurfotograaf Wil Meinderts.

[foto Koningsbuizerd met opengesperde bek] Roofvogels zijn prachtig om er een foto in natura van te maken, zowel voor de professionele fotograaf als voor de amateur. Het is echter vaak lastig om er dicht in de buurt te komen. Onder deskundige begeleiding van natuurfotograaf Wil Meinderts en beroepsvalkenier Frans Hueben kunnen beginnende, gevorderde en fotoclub fotografen nu vierentwintig soorten roofvogels en uilen leren fotograferen, die zo nu en dan wel even willen stilzitten. Tijdens de workshop wordt de deelnemers de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. Zo leert men over het maken van zowel portretfoto's als vluchtopnames, en kan de cursist deze vaardigheden direct in de praktijk brengen.

Frans Hueben is beroepsvalkenier en runt samen met zijn vrouw Marga Hueben een erkend valkeniersbedrijf, De Valkenhof Roofvogeldemonstraties www.devalkenhof.nl . Op dit moment hebben zij vierentwintig roofvogels, waaronder valken, buizerds, gieren, caracara's, arenden en uilen.

Wil Meinderts is beroepsnatuurfotograaf en heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar zowel nationaal als internationaal vele publicaties op zijn naam staan. Samen met zijn vrouw Aileen Meinderts heeft hij CARACARA foto-stockbureau opgericht, gespecialiseerd op het gebied van valkerij, roofvogels en uilen. Als gereedschap gebruikt hij het liefst Nikon camera's.

Gezamenlijk stelden zij dit unieke dagvullende programma samen. De workshop bestaat zowel uit een theoretisch als een praktisch gedeelte. Afhankelijk van de ervaring van de fotograaf kunnen er verschillende technieken en onderwerpen aan de orde komen. De cursist krijgt uitvoerig informatie en uitleg over achtergrondkennis van deze specifieke tak van de fotografie.

Omroep Gelderland besteedde onlangs aandacht aan de roofvogelworkshop van CARACARA. De uitzending is nog via deze link te bekijken.

[foto workshop roofvogelfotografie] De workshop vindt plaats van 09.30 uur tot 17.30 uur op zaterdag 16 mei 2009 bij Wildpark het Aardhuis, www.aardhuis.nl . Voor andere workshops zijn data gepland op zaterdag 13 juni, zondag 27 september en zondag 1 november 2009 bij Recreatieoord de Panoven in Zevenaar, www.panoven.nl. Voor fotoclubs, personeelsverenigingen en andere evenementen zijn afwijkende locaties, data en tijden bespreekbaar. Aanmelden kan via de website www.caracara.nl/nl/workshop.html of neem contact op met de organisator Workshop Roofvogelfotografie CARACARA, Aileen Meinderts-Baerecke 0345-505775.

De prijs voor dit dagvullend programma bij Wildpark het Aardhuis bedraagt 145 euro inclusief lunch, entree, BTW, naslagwerk, een drankje en een borrelhapje. Aantal deelnemers: tien tot maximaal vijftien personen. Noodzakelijke uitrusting: Statief, teleobjectieven, handleiding van de camera (zeker als u hier nog niet helemaal mee bekend bent) en natuurlijk volle accu's en lege geheugenkaartjes.

CARACARA is een foto-stockbureau gespecialiseerd op het gebied van valkerij, roofvogels en uilen, en levert foto's aan uitgevers van tijdschriften, boeken, kalenders, posters etc. Het digitaal archief wordt regelmatig aangevuld met nieuw professioneel beeldmateriaal.