Introductietraining rugby voor homomannen


AMSTERDAM, 20090507 -- Op zaterdag 16 mei organiseert gay rugbyclub Amsterdam Lowlanders een introductietraining voor homomannen die interesse hebben in rugby. De training vindt plaats op het Museumplein en duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Na afloop is er de Derde Helft: bier drinken in een café om de hoek. Geïnteresseerden hoeven zich niet aan te melden, ze kunnen gewoon naar het Museumplein komen.

Zoals gebleken in de afgelopen jaren, is de introductietraining op het Museumplein een prima gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met rugby en Amsterdam Lowlanders. Na een korte theorie over de belangrijkste spelregels - niet vooruit, maar achteruit passen (!) - worden de eerste rugbybeginselen in de praktijk gebracht. De Amsterdam Lowlanders laten zien hoe je tackelt, kickt en een try scoort. De training wordt afgesloten met een wedstrijdje `touch rugby', de rugbyvariant waarbij niet wordt getackeld.

Na afloop van de introductie kunnen nieuwkomers besluiten of ze verder willen met rugby en Amsterdam Lowlanders. In tegenstelling tot de meeste andere sportclubs heeft Amsterdam Lowlanders geen zomerstop. In de periode mei - augustus wordt elke twee weken op zondagmiddag getraind. Vanaf september wordt het trainingsschema opgevoerd: elke week op donderdagavond en tweewekelijks op zondag.

Amsterdam Lowlanders maakt sinds september 2008 deel uit van ARC 1890, de Amstelveense rugbyclub. Ze beschikt over prima faciliteiten. In mei 2009 neemt ze wederom deel aan de Union Cup, het tweejaarlijkse, Europese kampioenschap rugby voor gay rugbyteams.

Meer informatie
Voor meer informatie over Amsterdam Lowlanders en de introductietraining kijk je op www.amsterdamlowlanders.com. Een email sturen kan ook: amsterdamlowlanders@hotmail.com.





Ingezonden persbericht