Ingezonden persbericht


Met Jan Smit, Nick & Simon, Jannes en Marianne Weber

Mega Piratenfestijn opnieuw naar Borger

BORGER - Het Mega Piratenfestijn slaat op zaterdag 16 mei opnieuw de tenten op in Borger. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent op het inmiddels welbekende terrein aan de Buinerstraat. Op het programma van het komende MPF in Borger staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Nick & Simon tot Jannes en van Jan Smit tot Marianne Weber. Maar ook diverse artiesten uit de regio zullen weer van de partij zijn.

Het Mega Piratenfestijn is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn ook sinds kort ook de naam TROS mag dragen. Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Neer (Limburg), Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland) en Wanroij (Brabant). Het feest krijgt dit jaar maar liefst zeventien haltes, waaronder nieuwe in Tilburg en Tiel. De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van de TROS en RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. Een honderdtal gelukkigen mag plaats nemen op de podiumtribune en zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen) maakt het publiek het feest. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Voor 16 jaar en ouder
Het Mega Piratenfestijn is vanaf nu een feest voor 16 jaar en ouder. De organisatie van het Mega Piratenfestijn heeft deze beslissing met tegenzin moeten nemen. De reden hiervoor zit hem in de huidige regelgeving. De organisatie heeft inmiddels meerdere boetes gekregen omdat er toch jongeren onder de 16 met alcohol waren betrapt. "Het is voor ons simpelweg niet te controleren", vertelt Eddy Mensink, de oprichter van het Mega Piratenfestijn. "We hebben wel met polsbandjes gewerkt, maar dat hielp niet. Iemand van 16 met een bandje haalt ook gewoon bier voor zijn jongere vrienden. Dat heeft ons nu al meerdere boetes opgeleverd. Een controleur van de Voedsel & Warenautoriteit ziet zo'n jongen een biertje drinken en je hebt een boete van 1.800 euro te pakken. Dat zijn toch flinke bedragen. Voor een festival van onze grootte is het gewoon niet te doen om daar toezicht op te houden. Als er nou tweehonderd bezoekers waren, maar er lopen telkens vele duizenden mensen. Vandaar dat we vanaf nu dus jongeren onder de 16 weigeren. Het was geen leuke beslissing, want de insteek was altijd om iedereen een leuke avond te bieden, dus ook de jeugd onder de 16, maar de regelgeving heeft ons ertoe gedwongen."

Programma

Jan Smit, Jannes, Nick & Simon, Thomas Berge, Bouke, Corry Konings, Koos Alberts, Alex, Helemaal Hollands, Patrick!, Marianne Weber, Jan Keizer, 3Js, Monique Smit en vele anderen!!!

VVK

Total de Punt in De Punt; Onderdelen Super in Stadskanaal; CD Hal in Ruinen; Hekman CD Speciaalzaak in Winschoten; Time Out Sport in Assen en Emmen; Duo Shop en Bruna in Borger; Snackbar Succes in Gieten; Snackbar John in Gasselte en Total Drentse Poort in Nieuw Buinen. Verder zijn kaarten verkrijgbaar bij alle vestigingen van Music Store, via Paylogic, tel: 0900-72956442, www.paylogic.nl en via de site www.megapiratenfestijn.nl.

Verdere gegevens

Locatie: Buinerstraat
Entree: 22,50 euro
Aanvang: 20.00 uur
Tent open: 18.30 uur

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nl



Ingezonden persbericht