Gemeente Coevorden

Win vijfduizend euro voor `Beste Burenactie'

Buren die samen hét gouden idee op het gebied van energie besparen bedenken, kunnen daarvoor EUR 5.000,- in de wacht slepen. Deze prijs voor de `Beste Burenactie' is een initiatief van De Provinciale Milieufederaties en wordt in elke provincie uitgeloofd, ook in Drenthe.

De beste buren

Buren kunnen de prijs op 16 mei in de wacht slepen als ze meedoen aan het populaire Klimaatstraatfeest of nu besluiten om mee te gaan doen! Om in aanmerking te komen voor deze extra prijs moeten buren een energiebesparend idee bedenken en dit gezamenlijk met hun buren indienen. Andere voorwaarde is dat het project een goed voorbeeld is dat straten in het hele land kunnen navolgen. En het idee moet natuurlijk een bijdrage van EUR 5.000,- goed kunnen gebruiken!

Groen dak

Voorbeelden voor Beste Burenacties zijn: meer groen en speelruimte in de straat, gezamenlijk een energie-adviseur uitnodigen, een groen dak voor alle huizen in de straat, zorgen voor eigen windenergie of een slim plan om alle woningen in de straat, eventueel in samenwerking met een woningcorporatie, van een A+ energielabel te voorzien.

Criteria

De inzending moet wel voldoen aan een aantal criteria. Zo moet er sprake zijn van een gezamenlijk initiatief waaraan minimaal tien huishoudens in de straat meedoen. Ook moet de actie de individuele handelingen in het eigen huishouden overstijgen. Natuurlijk moet de actie ook een bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. De geldprijs wordt gebruikt om het winnende idee uit te voeren. Voor een volledig overzicht van de criteria kunt u contact opnemen met de milieufederatie.

Klimaatstraatfeest

Met het Klimaatstraatfeest gaan honderden straten aan de slag om energie te besparen. De 500 straten die de meeste energie besparen, krijgen op 16 mei 2009 een straatfeest cadeau. Deelnemen kan via www.klimaatstraatfeest.nl. De `Beste Burenactie' is een onderdeel van het Klimaatstraatfeest.

Meer informatie

Milieufederatie Drenthe, 0592- 31 11 50 (info@mfdrenthe.nl). Deelnemen kan tot en met 31 maart 2009.