NCRV

Stella's Oorlog

Telefilm Stellaâs Oorlog over militaire missie Uruzgan met Thijs Römer, Javier Guzman en Maartje Remmers

Zaterdag 16 mei
22.45 uur, Nederland 2

Op zaterdag 16 mei zendt de NCRV de aangriijpende Telefilm Stellaâs Oorlog uit. De film, onder regie van Diederik van Rooijen, was eerder dit jaar met groot succes te zien in de Nederlandse bioscopen.

Stella staat vierkant achter haar man Jurre wanneer hij vertrekt naar Uruzgan, als militair op vredesmissie. Samen met hun dochtertje zwaait ze hem uit.

Natuurlijk houdt ze haar hart vast, maar ze kan bellen en brieven schrijven en pakketjes sturen, zelfs fantaseren over een tweede kind. En die paar maanden zijn immers zó voorbij?

Stellaâs broer Twan is ook in Uruzgan. Tijdens een patrouille komt hij om in een hinderlaag.

Dat is nog maar het begin van Stellaâs nachtmerrie. Jurre komt eerder naar huis - maar hij doet vreemd, is onbenaderbaar en zondert zich af van zijn vrienden. Hulpverlening wijst hij af.

Alles wat voor Stella belangrijk is, gaat schuiven. Wat begon als een vredesmissie verandert in een oorlog. Niet in Uruzgan, maar in de woestijn van Stellaâs doorzonwoning.

In Stellaâs Oorlog spelen onder ander Thijs Römer (Sander), Javier Guzman (Sander), Teun Kuilboer (Twan) en Maartje Remmers (Stella).