Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Amsterdam, 16 april 2009

P*ART 'geen éénhouseworst'

Op zaterdag 16 mei staat de Sugar Factory weer in het teken van P*ART. Onder het mom van 'geen éénhouseworst' staat er een toffe album release op het programma. Prunk le Funk heeft deze avond uitgekozen om zijn cd te releasen. Naast Prunk staan residents Freddy Spool en Tettero natuurlijk weer op het toneel, bijgestaan door de jongens van Homework, Jack Division en de kunstenaars Wulf en TIM.

P*ART is het feestje waar meer gebeurd dan op een reguliere clubavond. Muzikale invulling is dan ook niet de enige insteek van de avond. Moderne kunst, populaire levensstijlen, een dikke knipoog, de straat en vernieuwing zorgen naast de muziek voor de sfeer, uistraling en het gevoel wat P*ART is. Het beste van meerdere werelden wordt tijdens deze clubavond samengebracht op een eigenwijze manier. Purisme is hier niet aan de orde, maar Fusion is wat de klok slaat.

Geen feestje zonder muziek, daarom ook flink wat aandacht voor de dj's die tijdens P*ART op het toneel verschijnen. Deze editie komt het jonge talent Prunk le Funk zijn officiële cd release doen. Prunk maakt een stormachtige ontwikkeling door, hij is pas 20 jaar oud maar heeft al een behoorlijke staat van dienst. Met een nieuw album, releases op Wolfskuil van Darko Esser en support van jongens als Benny Rodrigues, Skitzofrenix en Lucien Foort lijkt een gouden toekomst voor hem weggelegd. Uit zijn eigen gelederen neemt Prunk ook de youngsters Jack DIvision mee, twee jonge honden die erg goed bezig zijn met hun jackin sound.

Het duo Homework heeft de afgelopen tijd in een sneltreinvaart de electrokant van de clubscene overgenomen. Met een nieuwe track uit op Beatport, een Gouden Kabouter nominatie voor beste nieuwe dj en gigs op feesten als Poptrash, Katapult en Hommeles zullen ze je niet ontgaan zijn. Mocht dit wel het geval zijn, kom ze dan beluisteren tijdens deze avond.

Met een heuse naaktfoto in de DJ Broadcast en verbanning van Partyflock, lijkt Freddy Spool het enfant terrible van de clubscene te zijn geworden. Dat dit niks afdoet aan de kwaliteit van zijn dj-en zal hij nogmaals laten horen op 16 mei. De hoofdzaak in het turbulente leven van Freddy blijft namelijk nog altijd muziek. De andere resident van P*ART; Tettero heeft de fijne kneepjes van het dj-vak op vroege leeftijd onder de knie gekregen. Dat dit te horen is tijdens zijn sets moge duidelijk zijn, technische hoogstandjes en lekkere platen voeren hier de boventoon.

Op artistiek vlak heeft P*ART een aantal coole acties in petto. Wulf is een jonge kunstenaar uit Haarlem, hij gaat on stage de flyer voor de volgende editie verwezenlijken. Zijn levendige schilderstijl is karakteristiek voor het P*ART gevoel.Tim studeert dit jaar nog af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Den Haag. Tijdens de eerste editie van P*ART kon je samen met hem prachtige posters maken. Deze keer komt hij weer met een nieuw interactief concept. Live maakt hij samen met jou de grote P*ART puzzel, kleuren binnen de lijntjes hoeft niet...

En verder nog.
Naast de dj's staat er ook een rits andere artiesten voor je klaar op deze avond. Johnny and the Terrorists en P.A.F. gaan bijvoorbeeld hun eigen draai aan de avond geven.. Ook worden er albums van Prunk le Funk uitgedeeld onder de bezoekers.

Genoeg redenen om op zaterdag 16 mei de Sugar Factory in te duiken en je onder te laten dompelen in de wereld die P*ART heet.


---

P*ART: Prunk le Funk cd release
Datum: zaterdag 16 mei
Locatie: Sugar Factory, Amsterdam Tijd: 23:00 - 05:00
Tickets: ¤ 9,50
Website: www.thisispart.com
Online verkoop: www.sugarfactory.nl

Line up:
Prunk le Funk (earthbookings)
Freddy Spool (Vrijbuiters)
Homework (Heroes)
Tettero (Divinity)
Jack Division (Compact)
Wulf (www.wulfhendriks.hyves.nl )
Tim (www.tim35.hyves.nl )
Johnny and the Terrorists (www.myspace.com/johnnyandtheterrorists ) P.A.F. ( www.antjepaf.blogspot.com )

Niels Modderkolk
earthbookings
T: +31 (0)20-4866416
M: +31 (0)6-48428631
F: +31 (0)20-7851758
E: niels@earthbookings,nl
W: http://www.earthbookings.nl