Ingezonden persbericht



Bijeenkomst tegen Alphense illegalengevangenis

Op zaterdag 16 mei 2009 organiseren De Fabel van de illegaal en het Platform Vluchtelingenorganisaties Leiden (PVL) een kritische bijeenkomst over de illegalengevangenis in Alphen aan den Rijn. Aanvang: 19:00 uur, plaats: PVL-gebouw, Eksterpad 6 (Slaaghwijk), Leiden. De Fabel van de illegaal ondersteunt mensen zonder verblijfsvergunning. Het PVL is een samenwerkingsverband van vluchtelingenzelforganisaties.

De bijeenkomst is bedoeld om te informeren en te discussiëren over het opsluiten van mensen zonder papieren. Naast sprekers van De Fabel van de illegaal en het PVL zullen ook illegalen aan het woord komen die in de Alphense illegalengevangenis opgesloten hebben gezeten. Verder zullen mensen die gevangen illegalen hebben bezocht, vertellen over hun bezoekervaringen. De dichteres Joke Kaviaar zal strijdbare poëzie voordragen. Ook zal er gelegenheid zijn om gevangen illegalen te ondersteunen via het versturen van speciale actiekaarten.

In de Alphense illegalengevangenis kunnen zo'n 1.300 illegalen worden opgesloten, zonder dat ze een strafbaar feit hebben begaan en zonder maximumtermijn. De Alphense gevangenis is de grootste van Nederland en maakt deel uit van het keiharde beleid tegen illegalen, die in de samenleving al jarenlang worden uitgesloten, opgejaagd, opgesloten en uitgezet.

Meer informatie? Bel 071-5127619, mail of kijk op de website .

***********************************************
Wil je regelmatig (max. 2 x per week) actie-aankondigingen en discussiestukken van De Fabel ontvangen? Stuur een e-mailtje naar info@defabel.nl met daarin "Fabel Nieuws". Afmelden met een mailtje " stop Fabel Nieuws" . Alle "Fabel Nieuws"-berichten vind je ook op www.defabel.nl/e01.htm

***********************************************

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op maandag, woensdag, vrijdag/
open at Monday, Wednesday, Friday: 14:00-17:00.