Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 1 mei 2009

De magische natuur van Mariëndal

Op zaterdag 16 mei van 16.00 - 18.00 uur gaan we er met een gids van Landschap Noord-Holland op uit om te kijken in natuurgebied Nieuw Mariëndal bij Den Helder. Waar enkele jaren geleden nog bollen groeiden is dankzij een flinke ingreep het gebied totaal veranderd. Door de omvang is het één van de grootste natuurontwikkelingsprojecten in Nederland. Het is bijna magisch om te zien hoe het gebied zich ontwikkelt. Door de grote rijkdom aan planten toont het gebied zich veelkleurig en in mei ziet het op veel plaatsen geel van de ratelaar. De bloeiende planten trekken op hun beurt weer veel vlinders en andere insecten aan. Als we geluk hebben zien we in een opdrogend plasje een vissende kleine zilverreiger of lepelaar. En natuurlijk hebben veel broedvogels een plaats gevonden in het gebied. Voor extra variatie zorgen de Schotse Hooglanders die voor het beheer van het gebied zijn ingezet.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Terplekke aansluiten kan ook. Als u er een heeft, raden wij u aan uw verrekijker mee te nemen.

We verzamelen aan de Jan Verfailleweg op de parkeerplaats van restaurant Duinoord te Den Helder.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.



Landschap Noord-Holland