Gemeente Hilversum

Zaterdag 16 mei inloopdag Particuliere Woningverbetering Over ´t Spoor

publicatiedatum: maandag 4 mei 2009

De start van het vierjarige project was in mei 2008. In deze periode worden vierhonderd eigenaren met een goedkope lening ondersteund in het opknappen van hun eigen woning.

Goede resultaten
Het Particuliere Woningverbetering is één van de maatregelen die de gemeente neemt om de wijk Over ´t Spoor op te knappen in het kader van de Stedelijke Vernieuwing (ISV). Deze regeling is bedoeld voor woningeigenaren die serieus werk willen maken van het opknappen van hun woning en dit financieel niet alleen voor elkaar krijgen. Het afgelopen eerste jaar hebben al 166 eigenaren een verbeterplan van hun woning op laten stellen door het Bouwbureau. Hiervan hebben 28 eigenaren een leningaanvraag ingediend en zijn zes bewoners al begonnen met de verbouwing. In totaal kunnen 400 eigenaren een verbeterplan voor hun woning laten opstellen door het Bouwbureau en voor de verbouwing een goedkope lening afsluiten bij SVn, de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten.

Inloopmiddag
Op zaterdag 16 mei is er een vrije inloop tussen 14.00 uur en 17.00 uur in het Bouwbureau, aan de Noorderweg 2-4 (in Creatief Station Santbergen). De woningeigenaren die in het geselecteerde gebied wonen, hebben hierover een uitnodigingsbrief ontvangen. De straten die in aanmerking komen staan vermeld in de folder Particuliere Woningverbetering, die is te downloaden op www.hilversum.nl