Ingezonden persbericht


PERSBERICHT science center NEMO
Amsterdam, 5 mei 2009

NEMO gratis toegankelijk tijdens groots Wetenschapsfestival Stichting Witte Tulp

Op 16 en 17 mei 2009 vindt het derde Wetenschapsfestival van Stichting Witte Tulp in NEMO plaats. Het festival, dat in het teken staat van milieu en duurzame energie, wordt georganiseerd door Stichting Witte Tulp en science center NEMO. Het hele weekend zijn er tal van activiteiten georganiseerd. De aftrap wordt op zaterdag 16 mei vanaf 10.30 uur gegeven door o.a. Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER) en Harry Borghouts (CvdK in Noord-Holland). Ruim 200 leerlingen zullen tijdens het festival 70 zelfontworpen wetenschappelijke projecten tonen waarmee zij na schooltijd of bij de weekendschool aan gewerkt hebben. Deze projecten zijn onderverdeeld in de categorieën metafysica, technisch, medisch, geestes en natuur. Ook vindt de finale van de schaakwedstrijd plaats en wordt er een robotwedstrijd gehouden. Nieuw dit jaar is de fototentoonstelling waar te zien is welk beeld kinderen over wetenschap en techniek hebben. NEMO is het hele weekend gratis toegankelijk.

Bètasector in de schijnwerpers
Voor de tweede keer vindt het Wetenschapsfestival in science center NEMO plaats. Vorig jaar trok het festival in twee dagen ruim 12.500 bezoekers. Het Wetenschapsfestival brengt leerlingen in een vroeg stadium in aanraking met wetenschap en techniek. Doel is om leerlingen van basisscholen en scholieren uit het voortgezet onderwijs een andere kijk te geven op de wereld van wetenschap en techniek. Door zelf aan de slag te gaan of de projecten van leeftijdgenoten te bewonderen wordt getracht de kinderen te enthousiasmeren voor een bètastudie.

Cultuurschip de Hulda
Tijdens het Wetenschapsfestival is het naast NEMO aangemeerde cultuurschip de Hulda open voor bezoekers. Amsterdam is de eerste stop van de Hulda in een eenentwintig maanden durende Europese tour van Stockholm naar Istanbul. Aan boord is een tentoonstelling ingericht met werk van de Turks-Zweedse Ilhan Koman, één van de bekendste moderne kunstenaars uit Turkije. In NEMO worden op 16 en 17 mei workshops Mozaïek gegeven. Deelname aan de workshops kan door inschrijving op de dag zelf. /// Einde persbericht ///
Over Stichting Witte Tulp
Stichting Witte Tulp zet zich al meer dan een decennium in voor educatie en talentontwikkeling van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Het hele jaar door is er een aanbod van clubactiviteiten, huiswerkbegeleiding, weekendschool, ouderparticipatie en vrijwilligersondersteuning. Het Wetenschapsfestival is de jaarlijkse grote publiekstrekker om kinderen en hun ouders te oriënteren op de mogelijkheden binnen wetenschap en techniek.

Over science center NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactie op het gebied van wetenschap en technologie. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Voor meer informatie: www.e-NEMO.nl. Noot voor de redactie (