Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 mei 2009

RELAIS Restaurants op de bres voor duurzame vis

De alliantie Relais Restaurants, waarin 37 Nederlandse kwaliteitsrestaurants participeren, wil de productie, verkoop en consumptie van ' eerlijk' en duurzaam voedsel bevorderen. Daarom heeft Relais besloten om in de ' Week van de Zee' , die van 16 mei tot en met 23 mei wordt gehouden, een initiatief te steunen van Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds. Samen met de sector Restaurants van Koninklijke Horeca Nederland en ' Puur! uit eten' brengen deze partijen namelijk de voordelen van verantwoord gevangen of gekweekte vis onder de aandacht van restaurants.

Consumenten zijn bewuster bezig met duurzame voeding. In restaurants worden steeds meer vragen gesteld over de herkomst en productiewijze van vissoorten die op het menu staan. Met deze actie willen de initiatiefnemers aan restauranthouders laten zien dat kiezen voor duurzame vis niet moeilijk hoeft te zijn. Dat doen ze door in de Week van de Zee een vismenu aan te bieden dat is samengesteld uit vissoorten uit de zogenaamde groene kolom van www.goedevis.nl, oftewel de VISwijzer.

Relais Restaurants is een landelijk samenwerkingsverband van 37 toprestaurants. "Stuk voor stuk bedrijven die duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben", zo stelt voorzitter Freddy Bult.

www.weekvandezee.nl