Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum mei 2009

Plaats Leiden

Tentoonstelling in het SieboldHuis

Painting for joy

Japanse schilderkunst in de jaren '90

Zaterdag 16 mei t/m zondag 7 juni 2009

Het SieboldHuis toont van 16 mei tot en met 7 juni een klein maar krachtig overzicht van de meest beroemde Japanse moderne kunstenaars van deze tijd, waaronder Takeshi Murakami en de al eerder in GEM succesvolle Yoshitomo Nara. Japan is de laatste twee decennia is enorm populair geworden onder meer dankzij de aansprekende Japanse tekenstijl die de manga en anime heeft voortgebracht. De leuke en schattige figuurtjes hebben vaak echter wel een cultuurkritische achtergrond waar deze kunstenaars bekend om staan.

De tentoonstelling brengt zeven kunstenaars bijeen die allemaal de uitdaging aangaan de toeschouwer te betrekken bij het kunstwerk. Wat betekent de moderne wereld, een wereld waarin consumptie, carrièredruk en de zoektocht naar geluk en eigen identiteit belangrijke thema's zijn voor elke Japanner? Hoe komt het dat deze kunstenaars de hele wereld hebben weten te veroveren? Wat is er te zien achter de aansprekende figuurtjes?

Ontdek de 'vreugde van schilderen' in deze unieke tentoonstelling met werken van Takashi Murakami, Yoshitomo Nara, Makoto Aida, Yoshitaka Echizenya, Takanobu Kobayashi, Nobuhiko Nukata en Taro Chiezo. In Stedelijk Museum de Lakenhal kunt u met korting genieten van het vervolg op deze tentoonstelling die daar deel uitmaakt van de manifestatie Holland Mania.

Painting for Joy.
Van zaterdag 16 mei t/m zondag 7 juni in het SieboldHuis.

Bezoekadres: Rapenburg 19, Leiden
Tel: 071 512 55 39
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org

Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 10.00-17.00 uur Entree: ¤7,50 / ¤4,04,00 / MK en CJP geldig.