TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-05-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 16 mei
Radio 2 - 16.00 uur

GUUS MEEUWIS EN THE SHEER TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 16 mei ontvangt Bert Haandrikman in TROS MUZIEKCAFÉ:

Guus Meeuwis is met zijn hele band en crew afgereisd naar Engeland om daar zijn nieuwe album 'NW8' op te nemen. Op 'NW8' staan vijftien nieuwe songs die Meeuwis voor het grootste deel samen schreef met toetsenist Jan Willem Rozenboom en JW Roy. In juni staat hij met zijn concerten 'Groots met een zachte G' in het Abe Lenstra stadion in Heereveen en natuurlijk in zijn 'eigen' PSV stadion in Eindhoven.

Izaline Calister is een begenadigd zangeres en songwriter met een unieke muzikale stijl. Met haar Papiamentstalige muziek veroverde ze een publiek over de hele wereld. Met haar cd 'Speransa' levert Calister naast een persoonlijke plaat ook haar definitieve proeve van bekwaamheid als singer/songwriter af.

The Sheer brak in 2004 door met het album 'The Keyword is Excitement'; zij wonnen een 3FM award, stonden op Pinkpop en Lowlands, namen in 2006 het album 'Feel The Need' op, maar daarna werd het een beetje stil. Nu wordt deze stilte doorbroken door het derde album getiteld 'Here And Now And Long Before' dat vorige maand is uitgekomen.

In 1997 maakte Erikah Karst met 'Grown Woman' een droomdebuut. De plaat viel goed, de single 'My Heart Goes Out to You' schopte het tot 'Radio 2 Paradeplaat' en werd in 1998 ook in de Verenigde Staten en Canada uitgebracht. Zij vertrok ook naar het buitenland, maar is nu weer terug met een Nederlands album: 'Erikah Karst - Eigenwijs'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl