KKR Private Equity Investors maakt financiële resultaten bekend voor het eerste kwartaal, eindigende op 31 maart 2009

GUERNSEY, Kanaaleilanden--(BUSINESS WIRE)-- 20090516 --
KKR Private Equity Investors, L.P. (Euronext Amsterdam: KPE), een besloten vennootschap uit Guernsey dat in hoofdzaak belegt in particuliere aandelen en opportunistische investeringen op aanwijzing van Kohlberg Kravis Roberts & Co. (“KKR”), heeft vandaag haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het kwartaal eindigende op 31 maart 2009. Op 31 maart 2009 bedroeg de nettowaarde van de activa (“NAV”) van KPE $ 2626,1 miljoen, ofwel $12,82 per stuk.

George R. Roberts, medeoprichter van KKR en Co-Chairman van de raad van bestuur van de Managing Partner van KPE merkte op:“We geloven dat onze prestaties tijdens het eerste kwartaal grotendeels kunnen worden toegeschreven aan onze aandacht voor verbetering van de operationele processen, onze initiatieven ter verlaging van de kosten en verhoging van de efficiëntie, onze vooruitgang bij de implementatie van de juiste kapitaalstructuren voor onze portfoliobedrijven, onze naleving van procedures voor het in het oog houden van onze investeringen en onze inspanningen om onze bedrijven te helpen zich aan te passen aan de veranderende internationale omstandigheden op het gebied van regulering.”

Henry R. Kravis, medeoprichter van KKR en medevoorzitter van de raad van bestuur van de Managing Partner van KPE voegt toe, “We blijven op onze hoede wat betreft de activiteiten van onze portfoliobedrijven, gelet op de omstandigheden. Het werk van de management teams, private equity industry teams, het KKR Capstone team capital markets team van ons bedrijf voor het stroomlijnen van de activiteiten van het bedrijf, aanpakken van herfinancieringskwesties en proactief optimaliseren van kapitaalstructuren stelt ons in staat de verhouding tussen schuld en inkomsten te verlagen, kosten te besparen, cash flows te bewaken en de kapitaalmarkten op opportunistische wijze te benaderen. Deze initiatieven hebben bijgedragen tot de lichte stijging in de NAV van KPE in het eerste kwartaal.”

Bedrijfsresultaten

De bedrijfsresultaten van KPE voor het kwartaal eindigende op 31 maart 2009 kunnen als volgt worden samengevat:

  • Netto niet-gerealiseerde waardevermeerdering bij beleggingen en transacties in vreemde valuta bedroeg $116,9 miljoen. Van de totale niet-gerealiseerde waardevermeerdering gedurende het kwartaal eindigend op 31 maart 2009, betreft $84,0 miljoen de omkering van eerder gerapporteerde niet-gerealiseerde waardevermindering, hoofdzakelijk uit de verkoop van bepaalde belangen in co-investeringen en verder uit opportunistische investeringen in particuliere aandelen en gerelateerde afgeleide transacties en een vaste inkomstenbelegging. De belangrijkste wijzigingen in de niet-gerealiseerde marktwaarde van beleggingen, afgezien van deze omkeringen, tussen 31 december 2008 en 31 maart 2009 waren:
    • Een stijging van $58,1 miljoen in de waarde van de investering in Dollar General Corporation, die is gestegen van 1,1 maal de oorspronkelijke kosten op 31 december 2008 naar 1,3 maal de oorspronkelijke kosten op 31 maart 2009;
    • Een stijging van $52,1 miljoen in de waarde van de investering in Dollar General Corporation, die is gestegen van 0,8 maal de oorspronkelijke kosten op 31 december 2008 naar 1,3 maal de oorspronkelijke kosten op 31 maart 2009;
    • Een stijging van $24,4 miljoen in de waarde van de belegging in converteerbare preferente waardepapieren van Sun Microsystems, Inc. (“Sun”);
    • Een niet-gerealiseerde winst van $23,0 miljoen in verband met beleggingen in KKR Strategic Capital Institutional Fund, Ltd. (“SCF”);
    • Een daling van $73,0 miljoen in de waarde van de investering in Energy Future Holdings Corp., die is gedaald van 0,7 maal de oorspronkelijke kosten op 31 december 2008 naar 0,5 maal de oorspronkelijke kosten op 31 maart 2009;
    • Een daling van $15,2 miljoen in de waarde van de investering in Capmark Financial Group Inc., die is gedaald van 0,1 maal de oorspronkelijke kosten op 31 december 2008 naar nihil op 31 maart 2009;
    • Een daling van $15,2 miljoen in de waarde van de totale beleggingen in ProSiebenSat.1 Media AG, die zowel op basis van Euro als van U.S. dollar is gedaald van 0,1 de oorspronkelijke kosten op 31 december 2008 naar minder dan 0,1 maal de oorspronkelijke kosten op 31 maart 2009; en
    • Een daling van $13,9 miljoen in de waarde van de belegging in KION Group GmbH, die zowel op basis van Euro als van U.S. dollar is gedaal van 0,2 de oorspronkelijke kosten op 31 december 2008 naar 0,1 maal de oorspronkelijke kosten op 31 maart 2009.
  • Netto gerealiseerd verlies op beleggingen en transacties in vreemde valuta bedroeg $93,9 miljoen. Het netto gerealiseerde verlies bestond voornamelijk uit $39,8 miljoen uit de verkoop van bepaalde belangen in co-investeringen, $37,1 miljoen uit de verkoop van opportunistische beleggingen, en $28,1 miljoen uit de verkoop van beleggingen door SCF, waartegenover een gerealiseerde winst van $11,1 miljoen staat in verband met vreemde valutatransacties. De verkoop van co-investeringen resulteerde in een opbrengst van $200,4 miljoen voor de beleggingsvennootschap, in ruil voor bepaalde belangen met een oorspronkelijke kostenbasis van $240,3 miljoen die op 31 maart 2009 waren getaxeerd op $211,0 miljoen. De gewogen gemiddelde korting op de marktwaarde van de verkoop bedroeg 5,3 procent.
  • Het netto beleggingsverlies bedroeg $15,6 miljoen. Dit bestond voornamelijk uit rente-uitgaven, beheerkosten en algemene en administratieve kosten, gecompenseerd door inkomsten uit rente.
  • De netto toename van het zuiver vermogen als gevolg van de bedrijfsvoering bedroeg $7,4 miljoen en het totale rendement van KPE bedroeg 0,3 procent voor het kwartaal.

Beleggingen

KPE belegt haar kapitaal als enige besloten vennoot van KKR PEI Investments, L.P. (de “Beleggingsvennootschap”). Op 31 maart 2009 bedroeg de marktwaarde van het portfolio van de Beleggingsvennootschap, die hoofdzakelijk bestond uit beleggingen in particuliere aandelen, na aftrek van de daarmee in verband staande financieringskosten, $2.759,8 miljoen. Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

  • Beleggingen ter waarde van $1.163,0 miljoen in de volgende particuliere aandelenfondsen van KKR:
    • KKR 2006 Fund L.P.
    • KKR Asian Fund, L.P.
    • KKR European Fund, Limited Partnership
    • KKR European Fund II, Limited Partnership
    • KKR European Fund III, Limited Partnership
    • KKR Millennium Fund L.P.
  • Co-investeringen ter waarde van $1.220,5 miljoen in de volgende portfoliobedrijven van de particuliere aandelenfondsen van KKR:
    • Alliance Boots GmbH
    • Biomet, Inc.
    • Capmark Financial Group Inc.
    • Dollar General Corporation
    • Energy Future Holdings Corp.
    • First Data Corporation
    • HCA Inc.
    • KION Group GmbH
    • The Nielsen Company B.V.
    • NXP B.V.
    • PagesJaunes Groupe S.A.
    • ProSiebenSat.1 Media AG
    • U.S. Foodservice, Inc.
  • Overeengekomen aandelenbeleggingen ter waarde van $317,8 miljoen, na aftrek van de daarmee in verband staande financieringskosten, in de volgende bedrijven:
    • Aero Technical Support & Services S.à r.l.
    • Orient Corporation
    • Sun Microsystems, Inc.
  • Belegging in niet-particulier aandelenfonds SCF ten bedrage van $58,5 miljoen.

Zie de beleggingentabel van 31 maart 2009, elders in dit document, voor de bedragen van de bovengenoemde beleggingen.

Verplichtingen

Op 31 maart 2009 waren de resterende kapitaalverplichtingen van de Beleggingsvennootschap in verband met het besloten partnerbelang in de particuliere aandelenfondsen van KKR als volgt (bedragen in miljoenen):

                 
KKR 2006 Fund L.P. $ 447,8
KKR European Fund III, Limited Partnership 291,2
KKR Asian Fund L.P.       218,9
$     957,9
 

We verwachten dat de bovenstaande ongefinancierde kapitaalverplichtingen worden uitgespreid over een periode van enkele jaren.

Na 31 maart 2009 heeft de Beleggingsvennootschap inschrijvingsdocumenten ingediend met betrekking tot een beperkt partnerbelang in het KKR Annex Fund, hetgeen een kapitaalverplichting vertegenwoordigt van $17,6 miljoen. Indien aanvaard zal de verplichting jegens het KKR European Fund III met hetzelfde bedrag worden verlaagd. Er is geen garantie dat of wanneer het KKR Annex Fund daadwerkelijk tot stand zal komen en derhalve ook niet dat of wanneer de inschrijving wordt aanvaard.

Liquiditeit en kapitaalmiddelen

Op 31 maart 2009 beschikte de Beleggingsvennootsschap over een kassaldo van $638,4 miljoen en was een bedrag van $926,2 miljoen opgenomen uit de vijfjarige preferente gewaarborgde kredietfaciliteit die op 11 juni 2007 werd opgezet.

Tussen 31 maart 2009 en 14 mei 2009 ontving de Beleggingsvennootschap een bedrag van $200,4 miljoen uit de verkoop van bepaalde belangen in co-investeringen. Als deze ontvangst wordt meegerekend, bedroeg het pro forma kassaldo van de Beleggingsvennootschap ongeveer $838,8 miljoen.

Op 14 mei 2009 bedroeg de ruimte voor verdere leningen van de Beleggingsvennootschap in het kader van de kredietfaciliteit $69,1 miljoen, of $23,5 miljoen als wordt aangenomen dat de toezegging van Lehman Commercial Paper Inc., dat failliet is verklaard, haar resterende toezeggingen niet gestand zal doen.

Op 20 april 2009 maakten Sun en Oracle Corporation (“Oracle”) bekend dat zij een definitieve overeenkomst zijn aangegaan in het kader waarvan Oracle de gewone aandelen van Sun zal overnemen voor een bedrag van $9,50 per aandeel in kontanten. In de voorwaarden van de belegging van de Beleggingsvennootschap in preferente converteerbare aandelen van Sun wordt bepaald dat de Beleggingsvennootschap het recht heeft van Sun te verlangen deze preferente converteerbare aandelen tegen gelijke waarde terug te kopen in geval van voltrekking van een fundamentele verandering van Sun, waarvan naar inzicht van de Beleggingsvennootschap sprake is bij overname van Sun door Oracle. Er is geen garantie dat of wanneer de op handen zijnde overname van Sun door Oracle wordt voltrokken, of dat of wanneer deze preferente converteerbare aandelen daadwerkelijk zullen worden teruggekocht. Indien de preferente converteerbare aandelen worden teruggekocht, zal de daarmee in verband staande financiering door de Beleggingsvennootschap ten bedrage van $350,0 miljoen plus opgelopen rente op het moment van terugkoop eveneens worden vereffend.

Zakelijke omstandigheden

Hoewel een aantal segmenten van de mondiale kapitaalmarkt een verbetering hebben laten zien sinds 31 december 2008, blijven de economieën en andere segmenten van de kapitaalmarkt wereldwijd zwak, de kredietfaciliteiten beperkt. Het vertrouwen in de financiële systemen en economische prestaties is nog niet volledig hersteld. Als gevolg hiervan zijn liquiditeitsbronnen moeilijker te verkrijgen in de huidige marktomstandigheden. De toestand op de financiële markten kan ook een uitwerking hebben op andere aspecten van de bedrijfsvoering, activiteiten, investeringen en vooruitzichten van KPE en de Beleggingsvennootschap op wijzen die op dit moment nog niet kunnen worden voorzien.

Bedrijfscombinatietransactie

KKR & Co. L.P. en de onafhankelijke bestuurders van de algemene partner van KPE blijven zich bezig houden met het evaluatieproces betreffende de raadzaamheid van de op handen zijnde overname van alle activa en passiva van KPE door KKR & Co. L.P (de “Transactie”). Op 24 april 2009 verlegden KPE en KKR & Co. L.P. de datum van de aan- en verkoopovereenkomst aan van 27 april 2009 naar 31 augustus 2009. Dit is de uiterste datum waarop de Transactie moet worden voltooid, alvorens de betrokken partijen de overeenkomst onder bepaalde voorwaarden mogen beëindigen.

Financieel verslag en overige informatie

Het tussentijdse financieel verslag van KPE, waarin het niet gecontroleerde financiële overzicht van KPE en het niet gecontroleerde geconsolideerde financiële overzicht van de Beleggingsvennootschap zijn opgenomen, is beschikbaar op de website van KPE (www.kkrprivateequityinvestors.com). KPE beveelt beleggers aan de documenten die bij dit persbericht zijn gevoegd zorgvuldig door te nemen.

Het jaarlijke informatiedocument van KPEkan worden verkregen bij de bankinstelling ban KPE: ING Bank N.V., Van Heenvlietlaan 220, 1083 CN Amsterdam, Nederland.

Informatie voor beleggers – Teleconferentie en webcast

KPE bespreekt de financiële resultaten tijdens een teleconferentie die live via internet wordt uitgezonden op vrijdag 15 mei om 19.00u. CEST (Amsterdam) / 18.00u. BST (Guernsey)/ 13.00u. EDT (New York City). Een webcast (alleen te beluisteren) van de teleconferentie kan worden beluisterd via het gedeelte Investor Relations van de website van KPE: www.kkrprivateequityinvestors.com.

Over KPE

KKR Private Equity Investors, L.P. (Euronext Amsterdam: KPE) is een besloten vennootschap in Guernsey die streeft naar rendement op lange termijn, hoofdzakelijk door deel te nemen in investeringen in particuliere aandelen op aanwijzing van Kohlberg Kravis Roberts & Co. (“KKR”). Op 31 maart 09 bestond het beleggingsportfolio van KPE voor een belangrijk deel uit besloten partnerbelangen in zes particuliere aandelenfondsen van KKR, co-investeringen in 13 bedrijven in aanvulling op de particuliere aandelenfondsen en drie overeengekomen aandelenbeleggingen. KPE wordt geleid door de raad van bestuur van haar algemene vennoot, die in meerderheid moet bestaan uit onafhankelijke bestuursleden, en voert haar beleggingen uit als de exclusieve besloten vennoot van een andere besloten vennootschap uit Guernsey, KKR PEI Investments, L.P.

Voor de gewone stukken en corresponderende beperkte depositostukken van KPE geldt een aantal eigendoms- en overdrachtsbeperkingen. Informatie betreffende deze eigendoms- en overdrachtsbeperkingen is opgenomen in het gedeelte Investor Relations van de website van KPE: www.kkrprivateequityinvestors.com.

Geen aanbod

Dit persbericht bevat geen aanbod om te beleggen in aandelen in de Verenigde Staten.De aandelen mogen niet in de Verenigde Staten worden aangeboden of verkocht zonder registratie of vrijstelling van registratie.Alle openbare aanbiedingen van effecten die in de Verenigde Staten worden gedaan, worden gedaan door middel van een prospectus die bij KPE kan worden verkregen en die gedetailleerde informatie bevat over KPE, zijn bestuur, en de jaarrekeningen.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat mogelijk uitspraken met betrekking tot de toekomst betreffende de financiële omstandigheden, resultaten van bedrijfsactiviteiten, liquiditeit, beleggingen, activiteiten, nettowaarde van activa en vooruitzichten van KPE en de transactie met KKR & Co. L.P. Door de aard ervan zijn aan uitspraken met betrekking tot de toekomst risico's en onzekerheden verbonden, aangezien ze betrekking hebben op gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich in de toekomst voordoen. Er zijn vele factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen in aanzienlijke mate afwijken van hetgeen wordt gesteld of geïmpliceerd in deze uitspraken met betrekking tot de toekomst. KPE neemt het niet op zich deze uitspraken met betrekking tot de toekomst te actualiseren.

******

Aanvullende informatie over de Transactie en waar deze te vinden is

Dit persbericht bevat informatie met betrekking tot de voorgestelde transactie met betrekking tot KKR & Co. L.P. en KPE. In verband met de voorgestelde transactie heeft KKR & Co. L.P. bij de Securities Exchange Commission (“SEC”) een amendement ingediend op haar bestaande registratieverklaring op Formulier S-1 (dossiernummer 333-144335) en zal in de toekomst nog andere documenten betreffende de voorgestelde transactie indienen bij de SEC. BELEGGERS EN HOUDERS VAN WAARDEPAPIEREN VAN KPE WORDEN STERK AANBEVOLEN DE REGISTRATIEVERKLARING EN ANDERE DOCUMENTEN DIE BIJ DE SEC ZIJN INGEDIEND ZORGVULDIG IN HUN GEHEEL TE LEZEN AANGEZIEN DEZE BELANGRIJKE INFORMATIE BEVATTEN OVER DE VOORGESTELDE TRANSACTIE. De definitieve prospectus die is opgenomen in de registratieverklaring wordt toegezonden aan of op andere wijze verspreid onder de houders van gewone stukken van KPE. Houders van gewone stukken in KPE kunnen gratis exemplaren van de definitieve prospectus (wanneer deze beschikbaar komt) en andere door KKR & Co. L.P. bij de SEC ingediende documenten verkrijgen via de website die wordt onderhouden door de SEC op www.sec.gov. Gratis exemplaren van de definitieve prospectus (wanneer deze beschikbaar komt) en overige documenten die zijn ingediend bij de SEC kunnen tevens worden verkregen door een verzoek te richten aan KR& Co. L.P., 9 W. 57th Street, Suite 4200, New York, New York 10019, ter attentie van Investor Relations.

   

KKR PRIVATE EQUITY INVESTORS, L.P.

 

OVERZICHT VAN ACTIVA EN PASSIVA (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden, met uitzondering van stukken en bedragen per stuk)

 
31 maart 2009

31 december

2008

ACTIVA:
 
Beleggingen in besloten partnerbelangen van KKR PEI Investments,

  L.P., tegen marktwaarde,

$ 2.626.592 $ 2.622.970
 
 
Liquide en snel vrij te maken middelen 4.048 2.095
Overige activa   71     171  
 
Totale activa   2.630.711     2.625.236  
 
PASSIVA:
Voorzieningen 4.302 4.927
Verschuldigd aan vennoot   322     1.640  
 
Totale passiva   4.624     6.567  
 
VERPLICHTINGEN EN ONVOORZIEN   —     —  
 
NETTO ACTIVA $ 2.626.087   $ 2.618.669  
 
NETTO ACTIVA BESTAAN UIT:
Kapitaalbijdragen van vennoten, netto (gewone uitstaande stukken

  van 204.902.226)

$ 4.834.517 $ 4.834.517
Te verdelen verlies   (2.208.430 )   (2.215.848 )
 
$ 2.626.087   $ 2.618.669  
 
Nettowaarde activa per gewoon stuk $ 12,82   $ 12,78  
 
Marktprijs per gewoon stuk $ 2,93   $ 3,50  
 
 

KKR PRIVATE EQUITY INVESTORS, L.P.

 

OVERZICHT VAN ACTIVITEITEN (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden)

 
Kwartaal eindigend op

31 maart 2009

  31 maart 2008
NETTO BELEGGINGSRESULTAAT (VERLIES) AFKOMSTIG VAN

KKR PEI INVESTMENTS, L.P.:

Inkomsten uit beleggingen $ 3.788 $ 15.241
Uitgaven   18.187     34.915  
(14.399 ) (19.674 )
 
BELEGGINGSRESULTAAT–Rente-inkomsten 7 26
 
KOSTEN–Algemene en administratieve kosten   1.201     1.446  
 
NETTO BELEGGINGSVERLIES   (15.593 )   (21.094 )
 
GEREALISEERDE EN NIET-GEREALISEERDE WINST (VERLIES) UIT
 BELEGGINGEN EN VREEMDE VALUTA

 AFKOMSTIG VAN KKR PEI INVESTMENTS, L.P:

Netto gerealiseerde winst (verlies) (93.899 ) 3.990
Netto wijziging in niet-gerealiseerde waardevermeerdering (waardevermindering)   116.910     (251.819 )
 
Netto winst (verlies) op beleggingen en vreemde valutatransacties

 transactions

  23.011     (247.829 )
 
 
NETTO TOENAME (AFNAME) IN NETTO ACTIVA VOORTKOMEND UIT ACTIVITEITEN $ 7.418   $ (268.923 )
 
 

KKR PRIVATE EQUITY INVESTORS, L.P.

 

OVERZICHT WIJZIGINGEN IN NETTO ACTIVA (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden, met uitzondering van gewone stukken)

 
NETTO ACTIVA–31 DECEMBER 2007 $ 4.982.373  
 
NETTO DALING IN NETTO ACTIVA UIT ACTIVITEITEN VOOR HET JAAR EINDIGENDE OP 31 DECEMBER 2008:
Netto verlies uit beleggingen (86.174 )
Netto verlies op beleggingen en vreemde valutatransacties.   (2.281.937 )
 
Netto daling in netto activa uit activiteiten   (2.368.111 )
 
Kapitaalbijdragen van vennoten (352.225 gewone stukken uitgegeven)   4.407  
 
NETTO ACTIVA–31 DECEMBER 2008   2.618.669  
 
NETTO STIJGING IN NETTO ACTIVA UIT ACTIVITEITEN VOOR HET KWARTAAL EINDIGENDE OP 31 MAART 2009:
Netto verlies uit beleggingen (15.593 )
Netto winst op beleggingen en vreemde valutatransacties.   23.011  
 
Netto stijging in netto activa uit activiteiten   7.418  
 
NETTO ACTIVA–31 MAART 2009 $ 2.626.087  
 
 

KKR PRIVATE EQUITY INVESTORS, L.P.

 

OVERZICHT VAN CASHFLOW (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden)

 
  Kwartaal eindigend op
31 maart 2009   31 maart 2008
CASHFLOW UIT BEDIJFSACTIVITEITEN:
Netto stijging (daling) in netto activa uit activiteiten $ 7.418 $ (268.923 )
Bijstellingen voor het afstemmen van de netto stijging (daling) in netto activa uit

 activiteiten op liquide en snel vrij te maken middelen afkomstig uit bedrijfsactiviteiten:

Netto verlies uit beleggingen afkomstig van KKR PEI Investments, L.P. 14.399 19.674
Netto verlies (winst) uit beleggingen en vreemde valutatransacties

 afkomstig van KKR PEI Investments, L.P.

(23.011 ) 247.829
Kosten compensatie op basis van aandelen. 26 12
Wijzigingen in bedrijfsactiva en -passiva:
Verdeling ontvangen van KKR PEI Investments, L.P. 4.990 4.990
Daling in overige activa 100 85
Daling in voorzieningen (651 ) (349 )
Daling in verschuldigd aan vennoot   (1.318 )   (660 )
 
Netto cashflow uit operationele activiteiten   1.953     2.658  
 
CASHFLOW UIT FINANCIERINGSACTIVITEITEN:
Kapitaalbijdragen van vennoten   —     4.407  
 
NETTO STIJGING IN LIQUIDE EN SNEL VRIJ TE MAKEN MIDDELEN 1.953 7.065
 
LIQUIDE EN SNEL VRIJ TE MAKEN MIDDELEN–Begin van periode   2.095     452  
 
LIQUIDE EN SNEL VRIJ TE MAKEN MIDDELEN–Einde van periode $ 4.048   $ 7.517  
 
   

KKR PEI INVESTMENTS, L.P. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

 

GECONSOLIDEERD OVERZICHT VAN ACTIVA EN PASSIVA (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden)

 
31 maart 2009

31 december

2008

 
ACTIVA:
Beleggingen in marktwaarde:
Opportunistische beleggingen–Klasse A (kosten respectievelijk $0 en

  $84.852)

$ — $ 41.181
Co-investeringen in portfoliobedrijven van particuliere aandelenfondsen–

 Klasse B (kosten respectievelijk $2.423.281 en $2.663.611)

1.220.469 1.414.743
Overeengekomen aandelenbeleggingen–Klasse B (kosten respectievelijk $992.582 en

 $992.582)

667.857 649.155
Particuliere aandelenfondsen–Klasse C (kosten respectievelijk $1.685.063 en

 $1.683.609)

1.162.992 1.184.958
Niet-particuliere aandelenfondsen–Klasse D (kosten respectievelijk $133.975 en

 $161.148)

  58.482     62.583  
3.109.800 3.352.620
 
 
Liquide en snel vrij te maken middelen 638.444 623.316
Liquide en snel vrij te maken middelen in niet-particulier aandelenfondsen 78 88
Liquide middelen met beperkingen 10.897 18.011
Vooruitbetaalde beheerkosten 4.062 —
Niet-gerealiseerde winst op wisselkoerscontract 2.586 3.000
Overige activa   204.284     7.689  
Totale activa   3.970.151     4.004.724  
 
PASSIVA:
Voorzieningen 40.650 37.691
Verschuldigd aan vennoten 40 2.864
Waardepapieren verkocht, nog niet aangekocht (opbrengst respectievelijk $0 en

 $1.785)

— 1.916
Niet-gerealiseerd verlies op wisselkoerscontracten

 en renteswap, netto

20.949 32.331
Overige passiva 82 117
Doorlopend kredietovereenkomst 926.193 951.214
Langetermijn schulden   350.000     350.000  
Totale passiva   1.337.914     1.376.133  
 
VERPLICHTINGEN EN ONVOORZIEN   —     —  
 
NETTO ACTIVA $ 2.632.237   $ 2.628.591  
 
NETTO ACTIVA BESTAAN UIT:
Kapitaalbijdragen van vennoten $ 4.836.568 $ 4.836.568
Te verdelen verlies   (2.204.331 )   (2.207.977 )
 
$ 2.632.237   $ 2.628.591  
 

KKR PEI INVESTMENTS, L.P. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

 

GECONSOLICEERD OVERZICHT VAN BELEGGINGEN (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden, met uitzondering van percentages)

   
31 maart 2009
Belegging Klasse Kosten   Markt

Waarde

  Marktwaarde als

percentage van

netto activa

 
BELEGGINGEN PER TYPE:      
Opportunistische beleggingen A $ — $ — — %
 
Co-investeringen in portfoliobedrijven van particuliere aandelenfondsen: B
Dollar General Corporation 214.686 279.092 10,6
HCA Inc. 201.444 201.444 7,7
Alliance Boots GmbH. 301.352 172.171 6,5
The Nielsen Company B.V. 156.839 141.155 5,4
Biomet, Inc. 151.443 121.154 4,6
Energy Future Holdings Corp. 200.000 100.000 3,8
First Data Corporation 135.258 81.155 3,1
U.S. Foodservice, Inc. 100.000 80.000 3,0
NXP B.V. 250.000 25.000 1,0
KION Group GmbH. 112.824 11.395 0,4
ProSiebenSat.1 Media AG 226.913 7.903 0,3
Capmark Financial Group Inc. 137.321 — —
PagesJaunes Groupe S.A.   235.201   — —  
  2.423.281   1.220.469 46,4  
Overeengekomen aandelenbeleggingen: B
Sun Microsystems, Inc. converteerbare preferente aandelen 701.164 525.000 20,0
Orient Corporation converteerbare preferente aandelen 169.706 142.857 5,4
Aero Technical Support & Services S.à r.l. (Aveos)   121.712   — —  
  992.582   667.857 25,4  
Particuliere aandelenfondsen: C
KKR 2006 Fund L.P. 1.107.241 808.636 30,7
KKR Millennium Fund L.P. 203.718 128.630 4,9
KKR European Fund, Limited Partnership 202.115 124.944 4,7
KKR Asian Fund L.P. 66.057 51.267 2,0
KKR European Fund II, Limited Partnership 96.955 44.549 1,7
KKR European Fund III, Limited Partnership   8.977   4.966 0,2  
  1.685.063   1.162.992 44,2  
 

Niet-particuliere aandelenfondsen –

 Beleggingen door KKR Strategic Capital

   Institutional Fund, Ltd.

D   133.975   58.482 2,2  
$ 5.234.901 $ 3.109.800 118,2 %

 

 

KKR PEI INVESTMENTS, L.P. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

 

GECONSOLIDEERD OVERZICHT VAN BELEGGINGEN (NIET GECONTROLEERD), VERVOLG

(Bedragen in duizenden, met uitzondering van percentages)

 
31 maart 2009
Belegging Kosten   Markt

Waarde

  Marktwaarde als

Percentage van

netto activa

 
BELEGGINGEN PER REGIO :
Noord-Amerika $ 3.245.698 $ 2.322.092 88,2 %
Europa 1.656.550 517.132 19,7
Azië/Oceanië   332.653   270.576 10,3  
$ 5.234.901 $ 3.109.800 118,2 %
 
BELEGGINGEN PER BEDRIJFSTAK :
Gezondheidszorg $ 982.585 $ 742.510 28,2 %
Technologie 1.126.964 659.633 25,1
Detailhandel 589.894 580.620 22,1
Financiële diensten 854.592 455.256 17,3
Media/telecommunicatie 763.507 234.087 8,9
Energie 369.808 186.040 7,1
Industrie 438.520 175.281 6,6
Consumentenproducten 89.860 57.126 2,2
Chemie   19.171   19.247 0,7  
$ 5.234.901 $ 3.109.800 118,2 %
 
   

KKR PEI INVESTMENTS, L.P. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

 

GECONSOLIDEERD OVERZICHT VAN ACTIVITEITEN (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden)

 
Kwartaal eindigend op

31 maart 2009

31 maart 2008
 
INKOMSTEN UIT BELEGGINGEN:
Rente-inkomsten $

3.796

$

11.901

Inkomsten uit dividend, netto na inhouding van belastingen ten bedrage van respectievelijk $0 en $71   —     3.371  
Totale inkomsten uit beleggingen   3.796     15.272  
 
KOSTEN:
Beheerkosten 8.232 13.407
Rentekosten 9.444 19.640
Dividendkosten — 574
Algemene en administratieve kosten   532     1.341  
Totale kosten   18.208     34.962  
 
NETTO BELEGGINGSVERLIES   (14.412 )   (19.690 )
 
GEREALISEERDE EN NIET-GEREALISEERDE WINST (VERLIES) UIT BELEGGINGEN EN VREEMDE VALUTA:
Netto gerealiseerde winst (verlies) (94.095 ) 3.998
Netto wijziging in niet-gerealiseerde waardevermeerdering (waardevermindering)   117.153     (252.343 )
 
Netto winst (verlies) op beleggingen en vreemde valutatransacties   23.058     (248.345 )
 
NETTO TOENAME (AFNAME) IN NETTO ACTIVA VOORTKOMEND UIT ACTIVITEITEN $ 8.646   $ (268.035 )
 
     

KKR PEI INVESTMENTS, L.P. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

 

GECONSOLIDEERD OVERZICHT WIJZIGINGEN IN NETTO ACTIVA (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden)

 
Algemeen

Partner

Besloten

Partner

Totaal
 
NETTO ACTIVA–31 DECEMBER 2007

$

10.445

 

$

4.984.533

 

$

4.994.978

 
 
DALING IN NETTO ACTIVA UIT ACTIVITEITEN VOOR HET JAAR EINDIGENDE OP 31 DECEMBER 2008:
Netto verlies uit beleggingen (47 ) (64.657 ) (64.704 )
Netto gerealiseerd verlies op beleggingen en vreemde valutatransacties (217 ) (104.356 ) (104.573 )
Netto wijziging in niet-gerealiseerde waardevermindering van beleggingen en vreemde valutatransacties   (4.529 )   (2.177.581 )   (2.182.110 )
Netto daling in netto activa uit activiteiten (4.793 ) (2.346.594 ) (2.351.387 )
 
Marktwaarde van verdelingen.   (31 )   (14.969 )   (15.000 )
DALING IN NETTO ACTIVA   (4.824 )   (2.361.563 )   (2.366.387 )
 
NETTO ACTIVA–31 DECEMBER 2008   5.621     2.622.970     2.628.591  
 
STIJGING IN NETTO ACTIVA UIT ACTIVITEITEN VOOR HET KWARTAAL EINDIGENDE OP 31 MAART 2009:
Netto verlies uit beleggingen (13 ) (14.399 ) (14.412 )
Netto gerealiseerd verlies op beleggingen en vreemde valutatransacties (196 ) (93.899 ) (94.095 )
Netto wijziging in niet-gerealiseerde waardevermeerdering van beleggingen en vreemde valutatransacties transactions   243     116.910     117.153  
Netto stijging in netto activa uit activiteiten 34 8.612 8.646
 
Marktwaarde van verdelingen.   (10 )   (4.990 )   (5.000 )
STIJGING IN NETTO ACTIVA   24     3.622     3.646  
 
NETTO ACTIVA–31 MAART 2009 $

5.645

 

$

2.626.592

 

$

2.632.237

 
 
 

KKR PEI INVESTMENTS, L.P. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

 

GECONSOLIDEERD CASHFLOWOVERZICHT (NIET GECONTROLEERD)

(Bedragen in duizenden)

 
Kwartaal eindigend op
31 maart 2009   31 maart 2008
CASHFLOW UIT BEDIJFSACTIVITEITEN:
Netto stijging (daling) in netto activa uit activiteiten $ 8.646 $ (268.035 )
Bijstellingen voor het afstemmen van de netto stijging (daling) in netto activa
 uit activiteiten op liquide en snel vrij te maken middelen afkomstig

 uit bedrijfsactiviteiten:

Amortisatie van uitgestelde financieringskosten 217 217
Netto gerealiseerd verlies (winst) op beleggingen 94.095 (3.998 )
Netto wijziging in niet-gerealiseerde waardevermindering (waardevermeerdering) (106.185 ) 188.185
Daling (stijging) in niet-gerealiseerd verlies uit

 wisselkoerscontracten en renteswap

(10.968 ) 64.158
Wijzigingen in bedrijfsactiva en -passiva:
Aankoop van opportunistische beleggingen — (39.514 )
Aankoop van waardepapieren ter vereffening van korte verkopen (1.580 ) (117.940 )
Aankoop van opties — (4.774 )
Aankoop van beleggingen door particuliere aandelenfondsen (1.454 ) (106.059 )
Aankoop van beleggingen door een niet-particulier aandelenfonds (14.606 ) (4.559 )
Opbrengsten uit verkoop van opportunistische beleggingen 47.519 213.502
Opbrengsten uit kort verkochte waardepapieren, nog niet aangekocht — 167.358
Opbrengsten uit uitgeschreven opties — 1.954
Opbrengsten uit de beëindiging van een transactie onder een

 toekomstgericht wisselkoerscontract

7.475 —
Opbrengsten uit verkoop van beleggingen door particuliere aandelenfondsen — 10.270
Opbrengsten uit verkoop van beleggingen door een niet-particulier aandelenfonds 13.657 245
Daling in liquide en snel vrij te maken middelen in niet-particulier aandelenfondsen 10 682
Daling (stijging) in liquide middelen met beperkingen 7.114 (30.151 )
Stijging in vooruitbetaalde beheerkosten (4.062 ) —
Daling in overige activa 3.588 1.887
Stijging in voorzieningen 2.959 10.048
Daling in verschuldigd aan vennoten (2.824 ) (10.085 )
Daling in overige passiva   (35 )   (3 )
Netto cashflow uit operationele activiteiten   43.566     73.388  
 
 

KKR PEI INVESTMENTS, L.P. EN DOCHTERONDERNEMINGEN

 

GECONSOLIDEERD CASHFLOWOVERZICHT (NIET GECONTROLEERD), VERVOLG

(Bedragen in duizenden)

 
Kwartaal eindigend op
31 maart 2009   31 maart 2008
CASHFLOW UIT FINANCIERINGSACTIVITEITEN:
Betalingen voor leningen onder de doorlopende kredietovereenkomst (22.238 ) —
Verdelingen aan vennoten   (5.000 )   (5.000 )
Netto cashflow gebruikt in financieringsactiviteiten   (27.238 )   (5.000 )
 
Gevolgen van valutaschommelingen op liquide middelen   (1.200 )   —  
 
NETTO STIJGING IN LIQUIDE EN SNEL VRIJ TE MAKEN MIDDELEN 15.128 68.388
LIQUIDE EN SNEL VRIJ TE MAKEN MIDDELEN–Begin van periode   623.316     255.415  
LIQUIDE EN SNEL VRIJ TE MAKEN MIDDELEN–Einde van periode $ 638.444   $ 323.803  
 
AANVULLENDE CASHFLOW INFORMATIE:
Betaalde rente $ 6.111 $ 16.188
 
AANVULLENDE ACTIVITEITEN IN NIET-LIQUIDE MIDDELEN:
Stijging in andere activa voor opbrengsten uit de verkoop van co-investeringen $ 200.400 $ —
 
Daling in doorlopende kredietovereenkomst - valutacorrecties (2.028 ) —

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Beleggers:
KKR KPE LLC
Kate de Mul, +1-212-659-2026
Investor Relations Manager
of
Media:
Kohlberg Kravis Roberts & Co.
Peter McKillop / Kristi Huller, +1-212-750-8300

media@kkr.com