Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Blaes-Tuigh bij Fluitenkruid

zaterdag 16 mei 2009, 20.15 uur
St. Lambertuskerk, Buren Gld

Ter afsluiting van de Fluitenkruiddag op zaterdag 16 mei speelt BLAES-TUIGH in het vestingstadje Buren. Het concert begint om 20.15 uur in de met kaarsen verlichte St Lambertuskerk.

Zij brengen het programma BON! met het allerbeste uit het blokfluitconsort repertoire. Het ensemble laat muziek uit allerlei stijlperiodes horen. De combinatie van verschillende stijlen binnen één programma levert spannende resultaten op. Blaes-Tuigh was vroeger een verzamelnaam voor alle muziekinstrumenten die door middel van de adem tot klinken werden gebracht. Hiertoe behoorden ook de blokfluiten. Deze worden in alle soorten en maten bespeeld door de gedreven musici van Blaes-Tuigh: Sonja Gruys, Brechtje Roos & Hilde de Wolf. Het ensemble weet met hun programma's in combinatie met hun speelse aanpak jong en oud te boeien. Tijdens concerten wordt er het een en ander toegelicht op de muziek en de diverse instrumenten.

Met een fiets/wandelroute en de Fluitenkruiddag op zaterdag 16 mei viert de West-Betuwe de bloei van het fluitenkruid, het 'Hollands kant', zoals Jac. P. Thijsse dat noemde. De route gaat langs de weelderig met deze schermbloemen begroeide dijken langs de Linge van Leerdam via Geldermalsen naar Buren en terug. Op de Fluitenkruiddag van 16 mei zijn er langs deze route concerten, tekenworkshops, foto- en schilderijenexposities en proeverijen, alle gerelateerd aan deze witte bloemetjes. Zie ook www.fluitenkruidroute.info

Voor het concert zijn kaarten a E 15,- te reserveren via info@muziekinburen.nl. Kaarten zijn ook te koop bij bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren. Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.45 uur. Het concert wordt georganiseerd door Muziek in Buren. Nadere informatie over de concerten is te vinden op de website www.muziekinburen.nl.

----