Gemeente Capelle a/d IJssel
Gemeenteraadsfractie Capelle aan den IJssel

SGP Capelle wil toetsingskader 's Gravenweg

De Capelse SGP wil dat het gemeentebestuur nu eindelijk haast gaat maken met het opstellen van een beeldkwaliteitsplan voor de 's Gravenweg. Regelmatig worden er verzoeken ingediend om vrijstelling van het bestemmingsplan te krijgen om een tweede woning te realiseren. Tot op heden is er nog geen goed instrument om een goede afweging te maken.

De SGP verzoekt in een motie het college om uiterlijk oktober een afwegingskader aan de raad voor te leggen. Daarmee wordt de rechtsgelijkheid en rechtszekerheid van de Capelse burger gediend, en kan voorkomen worden dat het karakter van de 's Gravenweg aangetast wordt.

De SGP pleit voor een strikt kader. Zij hecht aan het open, landschappelijke en historische karakter van de 's Gravenweg. Eerder kwam het college met beleidsregels als aanvulling op het bestemmingsplan, maar deze werden door de raad afgewezen omdat hun juridische status onduidelijk was en ze in de ogen van veel fracties teveel mogelijkheden boden voor verdichting aan de 's Gravenweg.

16 mei 2009

Einde persbericht