Gemeente Leeuwarden

Afsluiting Heliconweg op zondag 17 mei

De Heliconweg is op 17 mei gestremd van het Europaplein tot de rotonde bij de Welkoop. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Slauerhoffweg of via de Zwettestraat en Snekertrekweg.

De Tesselschadestraat, de Harlingerstraatweg en het Holland Casino blijven bereikbaar. Bestemmingsverkeer kan daarom te allen tijde via andere routes van en naar de wijk. De stremming gaat in om 06.00 uur en de werkzaamheden zijn afgerond om 18.00 uur. Ter voorbereiding wordt op vrijdagavond of zaterdag de verharding ingezaagd. Dit geeft beperkte verkeersoverlast.

Reden

Stremming van de Heliconweg op zondag 17 mei is nodig in verband met de herinrichting van de Heliconweg na de zomervakantie. Een deel van de riolering en een hogedrukgasleiding moet onder de weg worden aangebracht. Hiervoor moeten sleuven in de Heliconweg gegraven worden.

Nu het noodzakelijk is om de weg af te sluiten, maakt de gemeente Leeuwarden van de gelegenheid gebruik om meteen een aantal andere werkzaamheden alvast uit te voeren die anders voor verkeershinder hadden gezorgd. Daardoor worden in totaal op vier plaatsen sleuven gegraven:


1 bij de Kamer van Koophandel;


2 tussen het CJIB en WTC EXPO aan noordkant van de rotonde;


3 ter hoogte van de N. Beetstraat;


4 ter hoogte van de Rhijnvis Feithstraat.

Bereikbaarheid

Het project Heliconweg is een van de bereikbaarheidsprojecten in Leeuwarden. Goede bereikbaarheid is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de regio Leeuwarden. Er zijn ingrijpende verbeteringen nodig om de economische ontwikkeling in de regio kansen te geven. Daarbij is ook veel aandacht nodig voor een goede inrichting van de ruimte. Want aanpak van infrastructuur en de ontwikkeling van het gebied daaromheen zijn niet los van elkaar te zien. Kijk voor meer informatie over deze projecten onder 'verkeer en vervoer' op www.leeuwarden.nl. Op deze website is ook een plattegrond met de omleidingsroute te raadplegen.


----------------------------



Gemeente Leeuwarden