IVN Nederland



Bruisend ZEE-evenement op het strand en in het Juttersmu-ZEE-um, Zandvoort

Zondag 17 mei organiseert het IVN Zuid-Kennemerland tijdens de Week van de Zee een bruisend ZEE-evenement op het strand en in het Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort. Met vele activiteiten de hele dag door voor jong en oud binnen én buiten; een
strandpost-voor-uw-strandvondsten, een demonstratie kornetvissen, een familie-strandpuzzeltocht, Goede vis en Bomschuiten!, knutselen voor kinderen, het verhaal over de meeuw en folkloretoneel ´De Wurf` met ´De Visfaslag`! Tevens buiten op de strandpost de tentoonstelling ´waarom schelpen verhuizen` en bekijk zeevissen eens van dichtbij! En binnen in het mu-ZEE-um films over het strand en de zee, De IVN Groene Winkel en vertelt ´De Babbelwagen` met plaatsjes en dia´s voor jong en oud het spannende verhaal ´van de zee!`

De Week van de Zee is een jaarlijks terugkerend evenement in mei en dit jaar draait het om het thema ´Goede vis, Duurzaam gevangen!`. Acht dagen lang staat Nederland in het teken van duinen, strand, zee en zijn bewoners. Het strand is niet alleen een strandvlakte om te zonnen en melancholiek in de branding te staren. Na een bezoek aan deze strandpost voor al uw ´strandvragen` begrijp je dat het strand méér te bieden heeft. Je ontmoet appels, schelpen, zeesterren, egels en raspen. Zoals de vogels speuren naar aanspoelsel, zo kan jij ook speuren naar je eigen zeeschatten!

Een korvisser vist met een groot speciaal sleepnet langs het strand. Hij vist vele kleine vissen en andere zeediertjes. Hierna wordt de vangst bekeken en de visser geeft uitleg. Kinderen mogen meehelpen. Een hoop lol en een ervaring rijker! Cisca vertelt ´het verhaal van de meeuw`. Waarom krijgt een zeester altijd een schelp open? Waarom ligt 6000 jaar oud veen op het strand? Luisteren, zelf doen en kijkendoor een gevarieerd aanbod aan activiteiten krijg je antwoord op al deze vragen! De week van de Zee 2009 een niet te missen evenement!

17 mei 2009 12:00 - 16:00 uur
Plaats: Zandvoort
Locatie/vertrekpunt: Van 12.00 uur tot 16:00 uur in het Juttersmu-zee-eum, Strandweg 2, (gebouw Rotonde) in Zandvoort. Dit is de voormalige politiepost op het strand naast het Casino! Voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.
Kosten: Toegang en deelname aan de activiteiten is gratis! Georganiseerd door: IVN Zuid-Kennemerland

Meer informatie bij:
Sietse Terpstra, 023-5425205
http://www.ivn.nl/zuidkennemerland
Aanmelden: niet nodig