RTL Group

KNVB Beker Finale 2009 live bij RTL 7

De tweede grote prijs in het voetbalseizoen 2008/2009 wordt op zondag 17 mei uitgereikt. In de Rotterdamse Kuip treden sc Heerenveen en FC Twente aan in de finale van het toernooi voor de KNVB Beker om uit te maken welke ploeg er dit jaar met De Beker vandoor gaat. RTL 7 zendt deze wedstrijd live uit.

FC Twente wist de finale te bereiken door achtereenvolgens FC Emmen, FC Eindhoven, ADO Den Haag, De Graafschap en NAC Breda te verslaan. Sc Heerenveen behaalde de eindstrijd ten koste van MVV, Haaglandia/Sir Winston, Feyenoord, NEC en FC Volendam.

Het toernooi om de KNVB Beker liet dit seizoen een spectaculair verloop zien. Ajax werd er in de derde ronde uitgeknikkerd door FC Volendam, dat zelf in de halve finale strandde tegen finalist sc Heerenveen. PSV verloor in de derde rond van Eredivisiekampioen 2008/2009 AZ, dat het in de kwartfinale aflegde tegen NAC Breda. De Brabanders moesten in de halve finales hun meerdere erkennen in finalist FC Twente.

FC Twente, dat dit seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie eindigde, speelde eerder vijf KNVB Bekerfinales. In 1977 en 2001 ging de beker ook daadwerkelijk naar Enschede. Heerenveen (vijfde in de Eredivisie) stond tweemaal in de finale. Beide keren werd verloren. De trainer van de Friezen, de Noor Trond Sollied, wist daarentegen zijn clubs al viermaal naar bekerwinst te leiden (Bodø/Glimt, tweemaal Club Brugge en Olympiakos).
RTL 7 brengt het toernooi voor de KNVB Beker in beeld. Bijna alle wedstrijden die live werden uitgezonden, trokken meer dan 1 miljoen tv-kijkers.

De uitzending zondag wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Foppe de Haan (trainer van sc Heerenveen bij de vorige twee KNVB Bekerfinales van deze club) en René Eijkelkamp schuiven aan om de wedstrijd te analyseren. Leo Driessen doet het commentaar bij de wedstrijd, Marcel Maijer de interviews langs het veld.

Uitzending: RTL 7, zondag 17 mei, tussen 17.00 en 20.30 uur Website: rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.