Gemeente Zoetermeer

Schaapscheren en konijnen keuren op Het Buitenbeest

Volgende week staat stadsboerderij Het Buitenbeest in het teken van schapen en konijnen. Zondagmiddag 17 mei vindt het traditionele schaapscheren plaats met leuke activiteiten. Dinsdag 19 mei en woensdag 20 mei kunnen konijnenbezitters hun konijn laten keuren en inenten.

Zondag 17 mei is er tussen 13.00 uur tot 16.30 uur van alles te beleven op de boerderij. Er zijn demonstraties schapenscheren en honden trimmen. Kinderen kunnen springen op een springmatras en zich laten schminken. Verder kunnen bezoekers een ritje maken in een koetsje. Er is een kunstenares die schilderijtjes verkoopt, imkers met informatie over honingbijen en doveninstituut Effatha verkoopt zelfgekweekte groente- en tuinplantjes. De opbrengst hiervan komt ten goede aan vissers uit het plaatsje Joanes in Brazilië om er vissersnetten van te kopen.

Konijnen keuren
Dit jaar is de konijnenkeuring op dinsdag 19 mei en woensdag 20 mei (vanaf 19.00 uur) bij stadsboerderij Het Buitenbeest. Tijdens de keuring verzorgt een dierenarts de inentingen tegen Myxomatose en VHD. De kosten daarvan bedragen ⬠21,00 per konijn. Dierenverzorgers van de stadsboerderij controleren het konijn op conditie, vacht en nagels. Indien nodig geven zij voedingsadvies voor het konijn of worden de nageltjes geknipt. Heeft het konijn last van olifantstanden, dan is het mogelijk deze in te laten korten. Konijnenbezitters krijgen een gezondheidscertificaat voor het konijn en een zakje biologisch voer mee. Voor de kinderen is er een kleurplaat.

Keuren kan alleen op afspraak, om wachttijden te voorkomen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken voor de konijnenkeuring via telefoonnummer (079) 3520624, dagelijks tussen 14.00-16.00 uur. Voor mensen die hun konijn willen laten logeren op het Buitenbeest zijn de inentingen verplicht.

Het Buitenbeest ligt aan de Voorweg 93.