Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Sfeer en gezelligheid bij Dunya on Tour

Nieuw Crooswijk, daar zit muziek in. Nieuw Crooswijk wordt de Rotterdamse parkwijk waar iedereen zich thuis voelt. Ook vandaag zit de sfeer er al voortreffelijk in. Dat zei portefeuillehouder Michel de Visser van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk zondag bij de opening van het festival Dunya on Tour op het Schuttersveld in Crooswijk.

Honderden belangstellenden genoten onder het zomerzonnetje van de formaties Jahvolution, Young Livity, Jared en vele anderen. De deelgemeente Kralingen-Crooswijk en de Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC) hadden voor deze muzikale happening festivalstoelen voor het publiek aangeschaft, terwijl de inwoners van Crooswijk welkom waren in een speciaal voor hen ingerichte lounge.

De deelgemeente Kralingen-Crooswijk en de Ontwikkelings-combinatie Nieuw Crooswijk (OCNC) hadden speciaal voor deze happening festivalstoelen aangeschaft (Foto: Paul Schepers).

Portefeuillehouder Michel de Visser opende het festival (Karin Oppelland).

Het Schuttersveld is uitstekend geschikt voor een festival als dit. Wij willen het beslist niet alleen bij dit festival laten. Nieuw Crooswijk, daar blijft muziek in zitten, aldus Michel de Visser, die ook de organisatie van het festival een pluim gaf. Op verschillende plaatsen werden workshops gehouden en konden kinderen een eierkoek speciaal voor moederdag versieren. Zondag 17 mei is de volgende Dunya on Tour in Hoogvliet en op zondag 31 mei is het afsluitende Dunya Festival in het park bij de Euromast.

Musical in de achtertuin
In Kralingen-Crooswijk wordt op vrijdagavond 22 mei om 17.00 uur op het binnenterrein Schut aan de Isaac Hubertstraat 213 de 'Musical in de achtertuin' gehouden. Zondagmiddag 24 mei is de zangmanifestatie 'Van Smartlap tot Opera' op de Koeweide in Crooswijk en zondagmiddag 30 augustus wordt aan de Kralingse Plas het muziekspektakel 'Luistervinken aan de Plas' gehouden. Wij hebben in onze deelgemeente een goed gevulde cultuuragenda en daar dragen wij graag een steentje aan bij, aldus portefeuillehouder Michel de Visser.